hits

Jeg er blitt hekta på en app! En app! Heldigvis er det ikke Angry Birds eller Vegas Poker som har kapret meg, men en app som kommer til å bli veldig mye brukt i min hverdag. LIFESUM heter den, hørt om den? Lifesum er en app hvor du legger inn alt du har spist og trent på en dag, samt hvor mange glass vann du har drukket. Den følger med på om du får i deg nok karbohydrater, protein og fett, og gir beskjed om du har fått i deg for mye ved å vise rødt istedenfor grønt. Den viser også hvor mye kcal det er i hvert matprodukt du velger å tilføre i din "matdagbok". Slik kan du holde styr på hva du putter i munnen din, sånn ca da hvertfall. Jeg vet jo det ikke er 100% rett alltid, men slik er det uansett med matvarer og kcal. Men her har du hvertfall en god veiledning, og gjerne ett mål å følge om du synes det er vanskelig å vite hva du kan spise. Den fungerer akkurat som om du har din egen kostveileder. På mobil. Gratis! 

Jeg ser det er litt forskjell på iphone og samsung mobilene, siden typen min lastet den også ned i går. Vi har begge forskjellige mobiler, men det går nå ut på det samme. Når du har lastet ned appen, får du spørsmål om hva målet ditt med dette er. Vil du gå ned i vekt? Vil du gå opp i vekt? Eller vil du generelt spise sunnere? Valget er ditt. Jeg har valgt den hvor jeg går ned i vekt, for det er det som er målet mitt. Så får du spørsmål om å skrive inn din egen vekt, og vekten du ønsker å oppnå. Og her kommer det kjekke. Når du har gjort alt dette, kommer en "glider" hvor du kan velge hvor mange uker du skal bruke på å nå målet ditt. Jeg har satt opp 16 uker, siden det er 16 uker til vi reiser til Rhodos. I tillegg viser den også hvor mye kcal du bør få i deg daglig for å nå ønsket mål. Og så er det mye annet som du også kan følge med på! Vanninntak, BMI, daglig fremgang, kroppsmål rundt midjen og vekt. 

Dette er gratis så lenge du bruker Standard programmet. Vil du gå enda lenger, så kan du oppgradere til Gull - versjonen. Da kan du legge inn flere kroppsmål som kroppsfett, bryst, og arm, og du får en mer detaljert opplysning om hver matvare. For meg holder det med gratisversjonen. Kjenner jeg blir gira bare jeg snakker om det, jeg gleder meg til sånn til å se resultater at det gjør vondt. Jeg er på Dag 2, og kjenner meg så motivert jeg bare kan. Jeg vil ut og ta meg en joggetur bare for å få det inn på programmet slik at det kan gjøre utslag for akkurat denne dagen. Jeg passet på å spise en sunn frokost i dag slik at jeg ikke gikk over den anbefalte kcal for frokost. Så hekta er jeg! Dette er også en sosial app, så du kan legge til venner om du laster den ned. Så gjerne legg meg til som venn hvis du ønsker det! Dette kan vi få til - sammen! 

Lykke til ♥
Hei dere! Hvordan har dere det? 

Jeg har akkurat satt på Transformers, filmen altså. Elsker den. Kjæresten ligger og sover for øyeblikket, da han skal på nattevakt i natt. Så nå skal jeg bare sitte og kose meg i mitt eget selskap og slappe godt av med film. Vi så forresten Bølgen litt tidligere i dag mens vi spiste middag. Den var helt grei, men syntes ikke den var sånn utrolig bra. Det var lite spenning og selve handlingen med bølgen var veldig kort. Såe.. har sett bedre. 

I dag var det så nydelig vær at vi bestemte oss for å grille utendørs. Utendørs? Selvfølgelig grillet vi utendørs. Kyllinglår og koteletter. Det er nå vi ser at våren endelig er her! Det går an å være ute, lage mat og nyte det fine været uten å fryse tomlene av oss. Nå er det forresten bare 16 uker til vi reiser til Rhodos! Det er en oppmuntrende tanke, sammen med at det nå er vår og det nærmer seg sommer med stormskritt!

 
God morgen! Her stråler sola inn i vinduet, så jeg føler på meg at dette blir en bra fridag! Jeg sov helt til klokka var 11.30 i dag. Jeg hadde planlagt en filmkveld for meg og min kjære i går med lapskaus til kveldsmat og den nye norske filmen Bølgen på tv, men sovnet på sofaen da jeg ventet på at han skulle komme hjem fra jobb. Etterpå var jeg helt skutt, så vi måtte drøye filmkvelden. Men lapskaus ble det da! 

Jeg tror ikke det var så lurt å skaffe oss en større seng. For nå er jeg så bortskjemt at jeg tar for meg så og si hele senga, så min stakkars mann ikke får plass. Jeg elsker å ligge helt inntil ham, men mens jeg presser meg inntil ham så presser jeg ham samtidig lenger og lenger ut. Og jeg følger selvsagt etter. Men jeg sover, så jeg vet ikke at jeg er i ferd med å overta hele senga! Så jeg er ikke egoistisk med vilje. Så i dag våknet jeg midt i senga og dyna hans lå halvveis på gulvet. Han hadde allerede stått opp, så jeg slapp jo den "skyllebøtta" jeg stort sett får hver dag, fordi jeg er så grisk på sengeplassen. Så man kan vel si at jeg fortjener å høre det. Han forteller fortvilet hvordan han ikke har hatt plass, og jeg ler. Jeg ler så jeg griner. Jeg er så frekk. Men herregud. Vi elsker hverandre. Så ler vi begge to.

Jeg satt nettopp og lurte på hva jeg skulle gjøre i dag. Jeg har jo fri! Og sola skinner. Må nesten gå en langtur med hunden, forhåpentligvis får jeg typen med meg også. Men først, frokost. 
God morgen! I dag har jeg dagvakt på jobb, så jeg var tidlig oppe i dag kan man si. Litt tungt å komme igang igjen etter så mange dager med fri, men det er nå litt deilig også. Etter jobb skal jeg komme meg på trening. Nå er det slutt med påskegodt, og jeg kan igjen fokusere på treningen mot sommer! Jeg trener ikke for å oppnå den såkalte sommerkroppen, men bare bli den beste utgaven av meg selv. Datoen til vi reiser til Rhodos er datoen hvor jeg har nådd mitt første "store" mål. Altså 24 juli. Fire måneder fra nå av! Derfor sier jeg at jeg trener mot sommeren. Målet mitt er enkelt og greit, fokusere på å gjøre mitt beste, øke vekter og presentasjonen etter hvert som jeg føler jeg blir sterkere, spise så sunt som mulig, kontrollere matinntaket i forhold til hvordan jeg trener - og ikke trener. Og ikke minst, følge mine delmål. Jeg har flere delmål jeg skal nå før jeg kommer til toppen av kremkaka for å si det sånn. Å ha delmål tror jeg er viktig. Det funker hvertfall utrolig bra for meg å ha mål jeg kan nå på kort tid, for å holde motivasjonen oppe til jeg når mitt virkelige mål!

Delmålene mine består for det meste av å gå ned 1 kilo i uken. Gjerne 5 kilo på en måned. Ett delmål jeg også har er at jeg ønsker å kun bruke svarte vekter under en styrketime på treningssenteret. Her har vi nemlig fargede vekter for alt fra 5 kilo og under. Fra 6 kilo er vektene svarte. For tiden bruker jeg 7-8 kilo på de store muskelgruppene som lår og legger. Men jeg har fortsatt bare 5 kilo på skuldre og biceps. På planen idag står det MRL (mage, rumpe, lår) og Spinning. Jeg har ikke bestemt meg enda for hva jeg vil. Mulig jeg bare tar litt egentrening for å komme litt i gang etter påskedvalen. Uansett, dere får ha en fin tirsdag! Jeg må jobbe, så vi snakkes.. ♥ 
Har dere hatt en fin påske? Det kan jeg si at jeg har hatt! Vi var som sagt på hyttetur til Sauda. Vi reiste opp på torsdags kveld for å slippe å våkne så tidlig på fredagen. Latinger. Greit, det var min ide. Vi var en ganske stor gjeng denne påsken. Mamma og pappa, tante og onkel, tre søskenbarn og tre venninner av mamma. Og så meg og Andreas da. Og hundene våre Kira og Tiko. 12 stkykker til sammen som går på to bein, så det er god plass på Hytta Del Saltveit i Sauda. 

På fredagen ble det altså en tur i slalombakken. Det så mørkt ut med tanke på været, men det ble ganske fint etterhvert. Så endelig fikk jeg den etterlengtede dagen i bakken. Og trolig den siste for denne sesongen. De siste årene har det ikke vært så voldsomt mange turene i slalombakken. Det kjente jeg på beina for å si det sånn. Før kunne jeg renne hele dagen i bakken, uten å få så mye som ett gnagsår. Men denne gangen begynte beina å verke, men vi ga oss ikke før det var kun en time igjen til det stengte. Jeg har så og si vokst opp på ski! Jeg begynte å stå på slalom da jeg var 3 år, og siden har vi vært på fjellet hvert eneste år. Pauser var ikke snakk om før. Kanskje det er alderen? 

På kvelden spilte vi Uno og Alias. Uno vekte opp gamle minner for å si det sånn. Vi spilte det alltid før! Skjønner bare ikke hvorfor vi ikke spiller det oftere. Det er jo så koselig, og folk er faktisk sosiale med hverandre istedenfor å glo ned i en lysende skjerm. Og det er lenge siden vi har hatt det så gøy sammen enn da vi spilte Alias hele gjengen! Vi delte oss opp i lag på 3 og satt ute i vinterstua og spilte i ett par timer. Det ble mye latter og gøy! Har dere spilt Alias før? Det er ett brettspill hvor man skal forklare ett ord, uten å bruke akkurat det ordet. Og vi har ikke ubegrenset med tid på oss. Det gjelder å forklare mest mulig ord på kortest tid. Søren at jeg ikke har noen bilder fra denne kvelden. Det var veldig koselig, med tente lys og tepper, snop på bordet og god stemning. Det er ikke så ofte vi alle er samlet sånn som dette. Og det blir vel ett par måneder til neste gang. 

Jeg hadde kamera med til hytta, men det ble ikke tatt opp fra sekken i det hele tatt. Vi har vel hatt det for travelt med å slappe av. Uansett, litt mobilbilder skader da ingen? 

Meg og Britt Turid på vei opp bakken! 

Bilde 1: Meg og Andreas. Bilde 2: Se den skjønne hunden som fikk bli med opp på en forfriskende tur! Selv synes jeg det så litt skummelt ut å ha hunden bak i en sekk mens man står på ski, men.. Regner med han hadde kontroll. 

  

Vi fikk servert god grillmat etter en hel dag i bakken!

Koste meg litt med snapchat på vei opp til fjells! 

Har du vært på fjellet i påsken? :)
Sløveste søndagen på lenge. Det er i dag det. Jeg var ute i går med Tina og Christine, og vi endte på byen hvor vi danset og koste oss helt til det stengte. Oftest går jeg lei etter en time, men i går var det veldig gøy! Derfor er jeg ganske sløv i dag. Null energi. Jeg stod ikke opp før rundt fem-tiden i kveld, og nå har både jeg og Andreas stappet i oss McDonalds middag, så tror ikke hverken jeg eller han kommer til å forlate sofaen med det første. 

  
Da er jeg ferdig på jobb! Da er jeg ferdig dusjet! Da har jeg hvilt meg litt! Da er jeg klar for påskeferie!

Det kjennes så godt. Fire dager har jeg fremfor meg nå med fri, fjelltur, påskegodt, grillmat og... snø! Vi skulle egentlig ikke reise opp til fjells før i morgen, men vi pakker bilen nå i kveld så slipper vi å tenke på at vi må tidlig opp i morgen. Alt for å sove lenge, hva!? I morgen skal vi stå på ski og kose oss ute hele dagen. Dette blir nok, muligens, siste tur i slalombakken for denne gang. Så jeg håper det er passe fint vær i morgen, ellers kan jeg si med hånden på hjertet at jeg ikke har vært på fjellet en eneste gang det har vært fint vær, denne sesongen! Det har vært surt vær hver eneste gang vi har reist, så nå krysser vi fingre og tær for at været er med oss. Satser på dette blir en fin påske! Jeg skal kose meg skikkelig. Håper dere skal kose dere like mye! Ikke tell for mye på kalorier eller karius og baktus. I påsken er det lov å unne seg litt ekstra, hver dag! God påske!

 
Den følelsen... å komme hjem etter en frisk tur i vårluft og solskinn. Jeg, Tina og Christine gikk en fin tur i skogen i formiddag. Faktisk en ny sti jeg ikke har gått før, rett hvor jeg bor! Morsomt at man kan bo en plass i så mange år, men likevel finne nye plasser man ikke vet om. Vi hadde med oss jordbær, kjeks, mandariner, noe godt å drikke, og selvfølgelig litt snacks til hundene. Vi har planer om å gå mange slike turer fremover! God trening frem til vi skal gå den virkelige storturen vi har foran oss! Men den kommer jeg tilbake til. Kira hadde den nye kløven sin på seg, og nå har jeg begynt å putte litt småting oppi. Hun fikk bære hundekjeksen i dag. Hun er så morsom med en gang hun får kløven på seg! Går rundt som en stolt hane! Hun er så god.    
God morgen!

Først av alt har jeg en liten kunngjøring for dere. I går skrøt jeg så mye av at jeg skulle begynne med det populære C9 programmet til Forever Living. Vel, jeg skla begynne på det. Men å begynne på det nå - midt i påsken - er ikke så lurt tror jeg. Så jeg utsetter det til etter påsken. Jeg hadde meg en "prøvedag" i går da, siden jeg da hadde bestemt meg for å begynne. Og det gikk fint det! Men etter påsken begynner jeg forfra igjen. Så får jeg heller nyte dagene som kommer på lik linje som alle andre, heh. 

Jeg er egentlig på vei ut dørene nå. Sitter med frokostshaken min i hånda og skriver blogg med den andre for å komme i mål med alt før Tina plukker meg opp. Vi skal gå en liten morgentur med hundene. Og, ja, Christine skal også være med! Vi skal kjøpe med oss litt godt så vi kan sette oss en plass og kose oss med påskesnacks. Det blir en fin start på fridagen min. Nå er det bare jobb i morgen igjen, så har både jeg og Andreas fri! Lurer på om det blir en tur opp på fjellet?

Ut på tur - Aldri sur!

        
Noe jeg synes er veldig gøy er krim, quiz og konkurranser. Og det hører jo selvfølgelig påsken til. Jeg sitter forresten akkurat nå og følger med på påskekrimen som går på nrk1. Gjør du? 

Samtidig sitter jeg med pcen på fanget og svarer på påskequizen til blogg.no. Jeg har fått 6/8 riktige, noe som er helt greit. Håper på bedre resultat neste gang! Nå er jeg hvertfall med i konkurransen, og det er jo det viktigste. Bli med du også da? Vi kan vinne bloggshouts, og det er jo ikke noe feil for en blogger :)

 
Jeg er, som dere kanskje vet, forhandler for Forever Living. Og det er en skam at jeg enda ikke har prøvd det populære C9 programmet! Det skal jeg gjøre noe med, så jeg begynner med C9 i dag. Ja, i dag faktisk. Så dette er dag 1, og jeg skal spise... absolutt ingenting. Det samme med dag 2. Så jeg har to tøffe dager fremfor meg. Men jeg skal klare det! Du kan selvfølgelig spise noe hvis du føler du blir sulten. Det følger med en liste i brosjyren over hvilke matvarer du kan spise i løpet av disse dagene. Programmet er trygt og lagt opp slik at etter ni dager skal du føle deg frisk og full av ny energi. Dessuten er det bare to dager av programmet som er sånn. Og det er de to viktigste dagene, så man kan bare ikke jukse på disse! Jeg må bare tenke på den store gevinsten jeg får etter ni dager er gått. 

C9 har virkelig vært populært den siste tiden, og jeg har sett uendelige gode resultater hos folk i alle aldre, vekt og fasonger! For dere som ikke vet hva C9 er, så skal jeg fortelle litt om det nå. C9 er en av tre pakker i Forever Living sin F.I.T kolleksjon. C9 står for Change 9, og er ett program for deg som vil endre livsstil og gjøre en forandring for både kropp og sjel. Progammet går over ni dager hvor du skal følge ett oppsett bestående av mat og væskeinntak, samt treningsmengden som er anbefalt. Det er rett og slett en pakke med kosttilskudd, tips og råd for å gi kroppen en omstart til din friskere og sunnere versjon av deg selv! 

Om dere har noen spørsmål, skriv dem gjerne i kommentarfeltet så skriver jeg alle svarene i ett nytt innlegg. Forever Living er en investering i helsen din. Besøk gjerne Forever-siden min på facebook. Du kan bestille varer ved å ta direkte kontakt med meg på facebook eller sende meg en privatmelding her på blogg.no.
 
Jeg har alltid vært ett medmenneske av natur. Jeg smiler av å se ett gammelt par gå hånd i hånd, jeg gråter når dyr og barn blir mishandlet, jeg får vondt i hjertet når jeg ser eller leser om mobbing. Ser jeg en person som mangler ett lem, sitter i rullestol eller har en eller annen form for handikapp, tenker jeg på om det er noen som gjør narr av denne personen når han går ut av butikken eller bruker lang tid på å komme seg ned trappene. Hvordan er denne personens hverdag? Ser jeg ett barn eller ungdom gå alene hjem fra skolen mens det er grupper på flere ungdommer foran ham, tenker jeg på om han blir mobbet på skolen? Hvorfor går han alene? Har han ingen venner? Det verste er når jeg ser noen som virkelig blir mobbet. Jeg er ikke så tøff av meg til å steppe inn og stå imot mobberne. Men jeg skulle ønske jeg var mer modig til å gjøre noe med det. Invitere mobbeofferet hjem, prate litt, være en venn, være ett medmenneske. Jeg kan være vennen din. Jeg vet hvordan det er.

Jeg ble mobbet. Før. Mulig jeg blir det enda, men det er ikke noe jeg bryr meg med lenger. Da jeg var yngre, mye yngre, ble jeg mobbet daglig på skolen. Jeg ble mobbet fra første dag jeg begynte på ny skole. De flokket seg rundt meg, hvisket til hverandre, dro meg litt i håret, valgte meg alltid sist i leker, hev ranselen min ut av køen inn til klasserommet. Vi hadde en stor skolegård med en skog oppi haugen. Der søkte jeg "tilflukt". De gikk ikke opp dit, og jeg fikk være i fred. Heldigvis var det noen gutter i klassen som støttet meg. Vi ble faktisk veldig gode venner. Vi begynte å henge sammen, men vi holdt oss for det meste oppi skogholtet. Han ene viste seg å bo i nærheten av meg, så vi begynte å henge sammen på fritiden. Men det var likevel ingen dans på roser i skolegården. Min beste venn på skolen var lærerinnen vår. Jeg søkte trygghet hos henne. Så dere kan tenke dere hvor vanskelig det var for meg da hun sluttet i jobben sin. Man tror elevene liker friminuttene best, men jeg likte faktisk timene bedre. Jeg gruet meg til hvert friminutt og håpte egentlig på at læreren kunne gi meg lov til å være inne mens de andre gikk ut. Av og til fikk jeg lov, av og til ikke. Friminuttene mine bestod egentlig bare av å vente i ett hjørne av skolebygget, vente på å få komme inn til timen igjen. 

Det er visse episoder fra denne tiden jeg husker spesielt godt. Jeg trodde de var glemt, men når jeg mimrer så dukker de opp. Min mormor var min beste venn. En dag dukket jeg opp på skolen med min mormors poncho. En tykk og god poncho, med helt vanlige farger og fasong, og jeg syntes det var litt stas å få bruke noe jeg hadde fått av henne. Den ble såklart dagens mobbetema, og jeg brukte den aldri igjen. 

Jeg husker spesielt godt en dag vi skulle ha kappløp i gymmen. Vi skulle løpe om kapp i skolegården, fra basketballbanen, rundt huset og tilbake. Vi løp gjerne fire om gangen. Da jeg rundet hjørnet på huset og var på vei tilbake til startstreken så de andre at jeg hadde grått. De mente jeg gråt fordi jeg kom sist og var en dårlig taper. Dette ble jeg mobbet for. Men det de ikke visste var at jeg ble dyttet og spent fot på bak huset av en av klassekameratene. De andre så jo ikke hva som egentlig skjedde. Siden jeg ikke hadde noen å prate med så sa jeg det ikke til noen. Ikke før nå. Og det kjennes så forbanna deiligt å endelig si det!!

Det var såklart diskusjoner blant gutta om hvem av jentene i klassen som var finest, hvem som ville hatt hvem og så videre. En dag fikk jeg en telefon, og jeg fikk nærmest hakeslepp da jeg hørte det var en av guttene i klassen i den andre enden. Han stilte meg spørsmålet om jeg kunne tenke meg å bli sammen med ham. Vi gikk på barneskolen, og jeg hadde vel aldri hatt noen forelskelser før! Jeg visste knapt hva flørting var. Så jeg sa at jeg skulle tenke på det. Så teit svar da! Men sånn var det på den tiden. Vi var kids. "Vil du bli sammen med meg? - Ja! -Okei". Dette var såklart bare enda ett påfunn for å finne enda en grunn til å mobbe meg. Så neste dag fikk jeg høre det. Hvem ville ha en så stygg jente som meg? Trodde jeg virkelig på at han ville blitt sammen med meg? Det var så ydmykende...

Den vondeste episoden jeg opplevde var noe for seg selv. Jeg og noen andre jenter fra klassen satt på gulvet i ett av grupperommene og jobbet med ett skoleprosjekt. Ved bordet satt det noen gutter fra klassen. De andre jentene hadde noe de måtte gjøre, så jeg ble værende igjen på grupperommet, alene sammen med guttene. Uten å nøye ett blikkontant hørte jeg de begynte å prate. Så ble navnet mitt nevnt og jeg kikker forsiktig opp. Der sitter de og prater sammen, som om det ikke finnes noen andre i rommet. Og de sørger for å prate høyt og tydelig. De sitter og snakker om hvor ekkel hu Linda er, hvor dum i hodet hun er, hvor stygg hu er. Hu er den styggeste jenta i klassen. Hu kan ingenting hu Linda. Hu skulle aldri begynt på denne skolen. De ler og fniser og skotter så vidt bort på meg som sitter på gulvet hvor jeg prøver hardt å late som ingenting og gjemmer tårene mine som begynner å strømme nedover kinnet mitt. Jeg var bare barnet. Jeg hadde vel ikke lært meg å forsvare meg selv. Så jeg godtok det.

Jeg tror at jeg ble, etter en stund med mobbing, ganske hardhudet til slutt. Og jeg begynte å prøve å ta igjen. Jeg svarte på den eneste måten jeg visste om, nemlig å slenge rundt løgner og diktet opp historier for å prøve å vinne noe som kaltes respekt. Og ved å bare være meg hjalp jo ikke. Jeg er på ingen måte ute etter sympati eller oppmerksomhet rundt dette nå, men det er godt å få slippe ut alt jeg har holdt inne i så lang tid. Så selv om jeg ikke snakker direkte til mobberne, så blir likevel min side av historien hørt. Selv om det tok meg 15 år.

TV 2 ARTIKKEL OM TERESE (27) SOM BRØT INN I EN MOBBEEPISODE

Denne artikkelen åpnet lysten min til å skrive dette, SVÆRT, personlige innlegget. Detaljer jeg aldri har snakket om til noen, og som absolutt ingen visste om. Hvertfall ikke fra min side av saken. Jeg måtte stoppe litt opp under skrivingen for å holde tårene tilbake. Det er en lang tid siden. Men det er nok ett bevis på at mobbing er ikke bare der og da. Det er livsvarig og setter vonde spor i mennesket som blir utsatt for det. Jeg har det bra nå, men disse minnene vil alltid forbli i barndommen min. Så tenk på det neste gang du mobber eller ser noen blir mobbet! Ta tak. Gjør noe.

Dere kan lese artikkelen HER
Vi har fått besøk av påskeharen! Den kom litt tidlig i år, så nå kan vi kose oss gjennom hele påsken! Jeg skal jobbe en del den kommende uken, men har heldigvis fri i helgen. Da skal vi muligens til fjells for å stå på slalomski og spise god middag på hytta sammen med familien min. Så kort oppsummert; jobb, fjell, slalom, påskeegg.. Slik blir min påske, beskrevet med 4 ord. Oppi påskepakken lå det penger, hvert vårt pannebånd som mamma har strikket, gule servietter, to sjokoladekaniner, og (selvfølgelig) mer sjokolade. Namm! 

Tusen takk mamma, for de to søte påskeeggene vi fikk. Eller skal jeg si påskeharen? Julenissen? Tannfeen? En kjær mor har mange navn ♥ 
Nå skal det bli godt å finne senga. Jeg har hatt en fin kveld sammen med Tina og Christine. Vi har sett på film, spist jordbær og kost oss med masse jenteprat. Blant annet har vi snakket om turen vi skal ha nå til våren. Vi planlegger nemlig en langtur med telt og alt sammen, og har tenkt å gjennomføre den når det begynner å bli bittelitt varmere i luften. Jeg skal skrive litt mer om dette en annen gang. Nå skal jeg krype til sengs, få meg noen timers søvn og stå opp grytidlig i morgen. Jobben kaller, så... god natt ♥ Typisk at det begynner en god film på tv akkurat nå da! 
Jeg bare elsker disse baguettene! De passer til alle måltider, frokost, lunsj, middag og kvelds. Og de er super enkle å lage! Jeg har lagt ut oppskriften her på bloggen før, så hvis du ønsker å prøve ut disse herlige baguettene med fyll, så bare trykk deg inn HER. Kira syntes også disse fristet uendelig masse. 

 
Hei igjen! Tiden flyr fra meg og plutselig ser jeg at jeg ikke har fått blogget på to dager. Det er rett og slett fordi jeg har hatt så mye å gjøre, selv om jeg har hatt fri fra jobb. Kun en fridag til så er det jobbhelg for min del. Uken etter blir det også en del dager med jobb, og så har jeg fri påskehelga! Da skal vi kanskje opp til hytta vår på fjellet, stå på slalom og spise kvikklunsj, noe som hører påsken til! 

Jeg har egentlig følt meg litt slapp de siste dagene. Etter jeg fikk det kinket i nakken og har måttet holde meg i ro i 3 dager har jeg ikke fått trent eller vært i noen fysisk krevende aktivitet i det hele tatt. Så forhåpentligvis kommer jeg meg tilbake på trening til neste uke. Kjenner jeg savner det, faktisk. Nå har jeg varme baguetter med fyll i ovnen som er snart ferdige. Det blir middagen min i dag, fikk så himla lyst på det! Og senere kommer Tina og Christine til meg. Vi skal ha filmkveld her hjemme, så det blir koselig. Best å rydde litt! 
Nå er jeg kommet til dag 2 i min "NOKA uke" hvor jeg bytter ut min vanlige middag med NOKA sin samling av smakfulle retter. I dag hadde jeg meg en kyllingsuppe som smakte.. wait for it... Deilig!! Den minnet meg nesten om den kyllinggryta mamma lager hjemme. Denne heter Creamy Chicken Soup, hvis du ble litt nysgjerrig at du vil prøve du også. Jeg liker selvfølgelig å gjøre det til min egen vri og la til litt småting for å piffe opp suppa. Jeg gjorde det så enkelt som dette: Jeg delte opp litt kyllingbiter og hadde dette i suppen, og to stykker hvitløksbrød ved siden av. Så godt, så enkelt. Vent, det er jo Fjordlands ordtak, men det kunne like gjerne vært Noka sitt! Naam!
 
Ikke noe god morgen her i dag! Helt jævlig faktisk. Nakken min bestemte seg for å låse seg helt i natt. Kjæresten våknet av at jeg grein og vred meg av smerte. Klokka halv 4 våkner jeg altså bare helt plutselig og merker at jeg ikke klarer å løfte hodet! For å snu meg må jeg løfte hodet med hendene for å vri meg over på ryggen. Ubeskrivelig smerte bak på høyre side av nakken! Jeg grein, men kanskje mest på grunn av redsel, og ikke smerte. Når det kommer til viktige kroppsdeler som rygg, nakke og hode blir jeg livredd for at det skal være noe alvorlig. Jeg klarer omsider å sovne igjen etter å ha hatt på en varm klut over smertestedet. 

Jeg klarer fortsatt ikke bevege fult på meg. Det gjør vondt når jeg snur hodet mot høyre, bøyer hodet bak eller drar opp skuldrene. Etter en kjapp telefon til Kiropraktorklinikken ble redningen min for øyeblikket en pose med isbiter og Tigerbalsam. Synes det hele er helt merkelig. Jeg hadde en så fin dag i går! Jeg jobbet (ergonomisk) fra kjøkkenbordet, gikk tur med hunden og hadde meg 45 minutter på spinningsykkelen. La meg til å sove etter en god og lang dusj. Og så.. KLINK! Og er det liksom en tilfeldighet at de skal snakke om tigerbalsam på God Morgen Norge nå liksom? Tror ikke det! 

 
I dag har jeg hatt Noka Tacogryte til middag! Jeg liker å lage min egen vri, så istedet for å ha det som en gryterett, så hadde jeg det likegreit i lefse, som vanlig taco. Det som er så greit med NOKA er at man blir så mett etter bare å ha spist en liten porsjon. Det virker hvertfall slik på meg! Etter kun en lefse ble jeg stappmett! 

Jeg brukte vanlig tortilla lefse, med masse salat og agurk, litt ost og selvfølgelig selve tacoen. To store skjeer. Jeg toppet det med bittelitt salsasaus for å sette ekstra smak på det. Og Voila! En sunn middag med NOKA Tacogryte, med en liten vri. Og som sagt, det metter utrolig bra, og man kan ha restene til kvelds eller ha det som middag neste dag om man vil. Kanskje lage enda en vri på det? Og det beste av alt, jeg brukte kun 7 minutter på å sette alt dette sammen. Hele matlagingen var unnagjort på 7 minutter. 

 
Det er sjeldent jeg sitter andre plasser enn på sofaen når jeg jobber med pc. Egentlig litt dumt, for sofaen er blitt ett slags kjennemerke på det å slappe av. Så siden jeg ikke skulle slappe av i dag, men faktisk jobbe, så satt jeg meg like greit på kjøkkenet. Mens jeg sitter her, gjør jeg faktisk det jeg skal istedenfor å oppdatere facebook og klikke på helt andre ting enn jobbrelatert. For nei, jeg er ikke særlig selvdisiplinert.. Jeg vet ikke om jeg har sagt det før, men jeg er litt inn i en fase hvor jeg vurderer å starte opp enkeltmannsforetak. Så for tiden jobber jeg med en profesjonell hjemmeside som skal være mitt varemerke, og forhåpentligvis i løpet av dette året skal jeg starte enkeltmannsforetak. Men før jeg gjør det, er det en haug av ting jeg må sette meg inn i, planlegge og dokumentere. Dette tar tid, og jeg vil at absolutt alt skal være helt klart til jeg kommer til det steget hvor jeg faktisk eier min egen bedrift. Dere skal såklart få vite når dette skjer, for det er jo ikke bare bare å få til noe sånt. Men veien dit er lang, og jeg kommer ikke til å blogge så mye om grovarbeidet bak alt. Så dere får bare smøre dere med litt tålmodighet. 

 
God morgen alle sammen! Yes, nå er det mandag igjen og det er klart for å planlegge dagene som kommer. Jeg vet allerede hva jeg skal spise til middag denne uken. Jeg skal ha noe jeg kaller NOKA-uke! Jeg har plukket ut de forskjellige middagene jeg har fra NOKA og skal dermed kun spise denne type middag i en uke fremover. Hvertfall frem til fredag, siden jeg har fem forskjellige middager. Men i tillegg tenkte jeg å lage en liten vri og komme med ideer til hvordan du kan gjøre bittelitt mer spennende! Så det tror jeg blir en kjekk utfordring. Så følg med om du bruker NOKA, så kanskje du får noen tips du kanskje ikke visste fra før. 

Jeg har ikke selve pakkene hvor dere kan se hvilke matretter jeg har, for det fikk jeg ikke med i den første pakken min. Men jeg kan fortelle dere at jeg har blant annet grønnsaksgryte, tacogryte, pasta carbonara, spaghetti bolognese og creamy chicken soup. 

 
Når man rydder i garderoben finner man mye rart. Man finner klær man har savnet. Man finner klær man absolutt ikke har savnet. Man finner også klær man elsker, men likevel aldri kommer til å bruke. Jeg "bladde" gjennom alle kjolene mine, og frem fra samlingen min dukker det opp en kjole jeg aldri har brukt, men har ikke hatt samvittighet til å kvitte meg med. Det er jo egentlig en ballkjole, men jeg har kun hatt en anledning til å bruke den. Nemlig på en photoshoot. Og that's it. Nå har jeg bestemt meg for å selge den. Den tar jo bare unødvendig plass i skapet mitt uansett. 

En kjempefin ballkjole jeg aldri kommer til å få bruke. Jeg mener nok jeg er ferdig med å gå på ball og slike eventer. Så kanskje en av mine lesere vil ha mer glede av den? Kjolen er lilla, og skjørtet er lyselilla selv om det ser mer rosa ut på bildene. Jeg tror det har litt med at jeg ikke brukte underskjørt på photoshooten, så skjørtet ble litt "gjennomsiktig" når blitzen traff. Uansett, den er pyntet med broderte blomster og paljetter på brystpartiet og diverse steder på skjørtet. Jeg mener den er i str. L, men den har god snøring bak i ryggen, så den kan både strammes inn og løsne etter hvordan du selv vil ha det. Hvis du vil sammenligne litt så er jeg 170.cm høy, og lengden på kjolen passer meg perfekt! Den kan nok også sys opp hvis den blir for lang. Det følger ikke med underskjørt, men vil anbefale det slik at man får den "poff" effekten man ønsker med slike kjoler. Prisen har jeg satt til 800 kr på tilsalgs grupper på facebook, så følg gjerne med der om du er interessert. Jeg er uansett åpen for bud! Den kan også prøves om du bor i nærheten av Haugesund/Karmøy. 
 

 
Så deilig å vite at det er søndag i dag. I hele går gikk jeg rundt og følte det var søndag, og man får liksom litt lengre helg når syken spiller oss ett puss i ny og ne. Jeg har ikke fått gjort alt jeg hadde planer om disse dagene. Før helgen var jeg på shopping og handlet litt nye klær, noe jeg sjeldent gjør siden jeg aldri finner meg noe. Men denne gangen fant jeg masse og jeg tenkte bare at.. jeg trengte det. Jeg trengte å skjemme meg litt bort. Jeg trengte å fornye garderoben litt. Jeg er passe lei av å gå med bukser som ser ut som de skal sprekke i skrittet ganske snart, eller gensere som er så utslitte at kantene begynner å vide seg ut som en kjole. Så planen for denne helgen var at jeg skulle rydde garderoben, få bort klær jeg ikke bruker og kommer aldri til å bruke. Inn med det nye, ut med det gamle! Jeg har såvidt begynt med garderoben, så denne dagen går nok til dette prosjektet. 

Elsker genseren med snøring. "Alle" har den, enten det er genser, body, kjole eller t-skjorte. Snøringen finner du nå overalt! Trodde aldri jeg skulle falle for den, men.. jeg gjorde visst det. Ellers ser dere det er mye hvitt det går i. Jeg er blitt hekta på lyse klær, og fokuserer på å finne vårlige og sommerlige antrekk jeg kan bruke fremover. De triste mørke fargene er jeg over. Hvitt undertøy og strømpebukser fra Cubus, hvite bukser fra Bik Bok, cardigans fra Vero Moda og hvite sneakers fra Mani. Litt sminke måtte også til, og den er selvfølgelig fra Kicks. Handler alltid pudder på Kicks. Kommer ett eget innlegg om dette senere. Nå må jeg slå meg løs på garderobeprosjektet! 
  
I kveld slår jeg til med biffmiddag! Og gud så lenge siden jeg har spist potetmos! Eller potetstappe, som jeg sier da. Før spiste jeg det nesten annenver dag. De to går veldig godt sammen. Biff og potetstappe. Så hvis du ikke har prøvd det før, så har du en enkel rett du kan prøve neste uke. Eller kanskje en fin søndagsmiddag. Jeg bruker normalt peppersaus, men med hele skuffen full av fløtesaus-poser var det på tide å bruke litt av lageret. Fløtesaus it is. Smaker like godt! Kjæresten kommer hjem fra jobb om ett par timer, og da har han noe godt å glede seg til.

Er det bare jeg eller er det ofte dagens vanskeligste avgjørelse når det kommer til middagsvalg? Vi sliter like mye hver dag med dette, og det ender som regel opp med det vanlige vi pleier å ha. Tror vi er litt kresne mennesker, jeg og typen. Ikke lager vi kjøttkaker eller fisk. Og vi er heller ikke særlig glad i supper og diverse. Ja, det går mye i det samme her, men jeg har vært ekstra bevisst i det siste for å prøve noe nytt. Det har hjulpet å gå på butikken med ett "åpent sinn". 

Og ja jeg vet. Mye saus... Det er så godt!  
Jeg er barnevakt denne helgen. På familien min sin hund, Tiko. For de som ikke vet det så er dette broren til min hund, Kira. Så denne helgen har vi dobbelt så mange labber i stua, dobbelt så mye hår på gulvet, dobbelt så mange tiggende blikk ved bordet og dobbelt så moro på tur! Vi har hatt oss en lang tur i dag. Det blåste godt og regnet i tillegg, så vi alle var veldig kalde da vi kom hjem. Jeg kan vel egentlig bare snakke for meg selv, men begge hundene fikk seg en god og varm dusj, og de så ganske fornøyd ut etterpå. Jeg også for såvidt. En lang og varm dusj etter en kald tur er gull verdt! I kveld blir det chillkveld her hjemme. Men mulig det kommer flere innlegg i løpet av kvelden. Er i veldig blogghumør kjenner jeg! 

Tiko

 Kira slapper av i senga til Tiko. Men blir helt gal hvis Tiko tar buret hennes. Da fyker hun i buret og kommer ikke ut før leeenge etterpå! Som sagt, Diva på fire bein! Maten får ikke Tiko ha i fred heller. 

Synes ikke det er så mye spennende på tv for tiden, noen som har forslag til noe gøy på Netflix? Siden vi fikk tilgang til Netflix har jeg vært helt avhengig når jeg skal se noe på tv. 
På onsdag lagde jeg en veldig god og lett middag. En middag man lett kan gjøre om til lunsj om man vil ta det med på jobb dagen etter. Jeg tenkte tilbake på retten jeg bestandig spiser på Egon Restaurant. Ikke at jeg bestandig spiser på restaurant, men jeg er veldig glad i det jeg kjenner til. Derfor ender jeg som regel opp med å bestille BLT Sandwich de gangene vi er ute og spiser på Egon... Så, jeg ville lage noe lignende hjemme, og endte opp med dette:

Steker kyllingfilet og tilsetter litt Sweet&Sour saus på slutten av stekingen. Skjærer opp ett grovt rundstykke(?), eller brødskiver om man vil, legg det i toastjern noen sekunder for å få det varmt og sprøtt. Gjerne stek litt bacon for å få mer smak og farge på retten. Mye salat, og en dæsj dressing til slutt! Bon Apetit!

Så, for å lage en fin kyllingsalat er det bare å legge til salat, selvfølgelig. Skjær kyllingfileten i biter, bacon, rasp litt ost og spe litt dressing på når du skal spise den. Ikke ta dressing på om det er noen timer til du skal ha den, for da kan salaten bli litt "vass" etter noen timer. Ser ikke denne bare sykt god ut!? Det var den. 
 
God morgen alle sammen! Jeg har sovet som en stein i natt, og kjenner meg myye bedre i dag. Håper endelig denne hosten og forkjølelsen slipper taket ganske snart. Første dagen på lenge at jeg føler jeg ikke våkner opp til enda en sofaslitende dag. I dag har jeg mange planer og jeg ser skikkelig frem til å kose meg denne helgen. Begynner dagen med en frokostshake og en lang dusj. Så er det straks avgårde for å møte en av mine beste venninner, Tina. Vi skal nemlig på shopping og unne oss noen nye klær. Vi har begge fått lønn, så.. æææ!! Neida. 

Senere skal jeg faktisk til frisøren. Jeg sier faktisk, for er det noe jeg aldri gjør (!) så er det å fikse håret hos frisør. Det går gjerne mer enn 6-8 mnd mellom hver gang, noe jeg burde gjøre noe med. Denne gangen skal jeg bare farge det litt, og det er det min andre bestevenninne, Lisa, som skal gjøre på meg. Hun er frisørlærling, og skal bli verdens beste frisør! Ikke sant Lisa <3 Nå må jeg stikke, så dere får ha en fin fredag alle sammen!  

 
Hei på dere! Jeg føler jeg akkurat har våknet fra en slags vinterdvale. Jeg ble syk for noen dager siden, og har holdt meg hjemme fra jobb. Feber, hosting, nysing, kløe i øynene, slakk, hodepine. Var det noe mer!? Nå er jeg kvitt feberen, men sitter fortsatt igjen med sår hals og hoste. De siste dagene har jeg trødd i meg snop, chips, brus, hodetabletter. Nesespray. Det verste var da jeg fant ut at nesesprayen ikke skal brukes mer enn 7 dager. Da har den nemlig motsatt effekt. Så istedenfor å åpne nesen, så tetter den nesen! Ikke rart jeg ikke blir bedre!! 

I dag skal jeg hvertfall prøve å gå på jobb, og etter denne kveldsvakten er over er det helg for min del! Jeg har ikke noen spesielle planer, men mest sannsynlig blir det en rolig sofahelg med Netflix, litt turgåing og matlaging. Jepp, slik ser mine dager ut nå fremover. Jeg må bare overleve noen arbeidstimer først. Føler meg egentlig skikkelig "drit" slik vi sier i Haugesund. Heh, og det finnes faktisk noen der ute som synes dialekten min er FIN. Takk for det :)
 
Av og til bruker jeg å tenke på at jeg skulle ønske jeg hadde flere venner. Jeg har noen gode venninner som mine nærmeste, men har ikke så mange jeg kan omgås med i det daglige. Når jeg ser bilder av jentegjenger som er ute og koser seg på kafe, fester eller bare er ute og finner på noe sosialt, skulle jeg ønske jeg selv var del av en gjeng. Utenom dette, så trives jeg veldig godt i mitt eget selskap. Jeg har hunden min her hjemme som holder meg med selskap, og tilbringer mye tid sammen med kjæresten når han ikke er på jobb. Jeg tror jeg har det litt vanskelig med å finne mennesker som jeg kan omgås sammen med, samtidig som jeg kan trives og være meg selv. Derfor blir det som oftest å henge med de nære venninnene mine som jeg kan føle meg avslappet med.  

I helgene kjenner jeg det mest. På ensomheten. Skal jeg ut på fest, må det bli sammen med de næreste venninnene mine. Skal ikke de ut, henger jeg meg på med kjæresten når han skal til sine kompiser. Men av og til hadde jeg satt pris på en skikkelig jentefest en gang i ny og ne. Jeg skulle bare ønske jeg ble bedt til en fest av og til uten å føle at jeg trenger meg på. Skulle ønske jeg fikk en invitasjon før jeg må bla ned hele vennelista mi for å finne en potensiell person jeg kan be med meg ut. Av og til er det slik at jeg ikke kan gå ut, rett og slett fordi jeg ikke har noen å gå ut sammen med. 

Og det er jo ikke det at jeg ikke prøver. Men vennskap skal gå begge veier. Når jeg gang på gang må ta initiativ til å møtes men aldri får en invitasjon tilbake, ja, da går også jeg lei til slutt. Man gidder ikke bruke tiden sin på noen som ikke ville brukt tiden sin på deg. 

Jeg tenker av og til på fremtiden. Hva om jeg blir gravid en gang? Jeg tror ikke jeg kunne hatt noen babyshower for eksempel. Jeg har ikke så mange jeg kunne invitert. Skulle noen holdt babyshower for meg, hvem ville dukket opp? Og hvis jeg skal gifte meg, er det noen i det hele tatt som ville tatt seg tid til å sitte i kirka og sett meg bli viet inn i ekteskapet? Bortsett fra mine forloveder?

Ja, jeg skulle virkelig ønske jeg hadde flere venninner å omgås med i hverdagen. Men det betyr ikke at jeg ikke er glad i dem jeg allerede har. For de er nemlig gull verdt for meg!  
Siden det er mandag, tenkte jeg å lage en aldri så lite inspirasjonsinnlegg på begynnelsen av uken. Jeg synes det er så kjekt å lage slike bildeinspirasjoner til dere! Jeg får sitte litt i mine egne tanker mens jeg samler de fineste bildene jeg kommer over. Nå er ikke våren så langt unna, og jeg tror mange av oss har gledet oss til denne fine årstiden i lang tid nå. Vinteren kan være hard og lang for noen, spesielt om den kun bærer med seg regn og vind, slik vi på vestlandet kjenner vinteren best. Her har jeg satt sammen en collage av vårbilder som jeg håper du blir litt inspirert av. 


 
Jeg har endelig gått til innkjøp av kløv til Kira! Endelig! Jeg har snakket om det såå lenge, og da jeg og noen venninner snakket om langtur med hundene med telt og niste ble bare ønsket om det enda sterkere! En kløv er altså en ryggsekk for hunder, for de som ikke visste det. For meg var det viktig å finne en kløv som var vanntett, hadde god støtte, og ikke minst er behagelig for Kira å bære. Og selvfølgelig finne en stilig en! Hun må jo se proff ut! 

Jeg kjøpte en kløv fra merket Non-Stop. Den kom best ut av de vi prøvde og er av veldig god kvalitet. Vanntett, gir god støtte til hunden og ser robust nok ut til en god fjelltur. Så nervøs som Kira er trodde jeg det kom til å bli litt vrient å prøve den på henne i butikken, med ny plass, ukjente mennesker rundt henne og all verdens lukter å lukte på. Men hun var veldig flink og fikk mye skryt fra personalet! Hun virket nesten litt stolt der hun stod som en prøvedukke. Etter at vi prøvde den hjemme har hun begynt å stå helt i ro når jeg stiller den inn slik at den passer perfekt. Hun er så god, hunden min. 

I lang tid har jeg tenkt innerst inne at jeg vil pakke sekken en dag og reise bort, en helg, en uke, 5 dager? Hva som helst. Hvor som helst. Ha med telt, termos, sovepose. Sove ute i naturen, koke mat på stormkjøkken, drikke fjellvann. Leve litt utenfor internettverdenen vi lever i daglig. Komme meg litt vekk. Ta med min kjære trofaste venn på fire ben og dra langt til fjells, over vidda eller inn i skogen. Hadde ikke det vært deilig? Bare for en stund. Liksom.  

 


Ditt navn her
Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Januar 2018 · Desember 2017 · November 2017 · Oktober 2017 · September 2017 · August 2017 · Juli 2017 · Juni 2017 · Mai 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Januar 2017 · Desember 2016 · November 2016 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015Kategorier


· BloggSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.