hits

Selvfølgelig skulle jeg bli syk nå. Jeg har ikke feber direkte, men er slakk, vondt i hodet, nesen lekker og øyenlokkene føles tunge. Har du noen gang kjent på følelsen av at det kjitler i nesen, som om du skal nyse hvert sekund? Men så kommer det ikke noe nys, og du sitter liksom å snuser i løse luften for å fremkalle noe som kan ligne en utblåsning!? Nettopp.

Jeg var så klar for å kose meg med god mat, snop, chips, brus og enda mer snop. Lørdag skulle bli min absolutte cheatday! Jeg skulle kose meg slik at jeg kunne bli lei av smågodt til mandagen kom! Men det endte bare opp med at jeg trøstespiste til slutt, og da klarer man ikke å slutte. Man spiser og spiser bare for å spise. Det blir ikke noe kos ut av det. Jeg gikk å la meg klokka 22, slakk og jævlige. Orket ikke engang å se fantasyfilmen om Loch Ness monsteret ferdig engang. Likevel sitter jeg nå klar for kveldsvakt, tett og slørete som fy. Men jeg skal klare meg gjennom denne dagen også, men så... er det fri i to dager! 
Hei til dere, fra ei tutta som føler seg veldig klar for litt fri. 

Jeg har jobbhelg, men nå skal jeg ikke på jobb før i morgen kveld. Derfor får jeg en liten følelse av helg i kveld, og det kan man jo være takknemlig for. I dag skal mamma og pappa få se huset vi skal kjøpe, så det blir en liten omvisning der inne i dag. Så får vi lage no god helgemiddag og så får vi se hva kvelden bringer. Jeg kjenner hvertfall på kroppen at jeg ikke skal gjøre noe som krever anstrengelse! For i dag er jeg s-l-i-t-e-n, og i dag skal jeg kose meg...med sjokolade! God helg 

 

Hva skal dere gjøre på i kveld? :)
Endelig mandag! Jepp, endelig mandag ja. Jeg er en av de som ser frem til en ny uke og nye muligheter. Rart, for tidligere var jeg helt motsatt. Jeg hatet mandager, kunne sove helt til halv 2 på dagen, og legge meg dritseint midt i uka. Kanskje det er disse tegnene som dukker opp etterhvert som man blir mer voksne? 

På planen min i dag står det frokost, morgentrening og ett lite ærend. Så får vi se hva ellers dagen bringer. Foressten, ser dere hvor oppblåst jeg er på bildet eller!? Nei, jeg er ikke gravid, selv om det nesten kan se slik ut. Det er rett og slett colaen jeg drakk på fredag! Dette bildet er fra lørdag. Så slik kan kroppen altså reagere når man holder avstand til noe man nesten har vært avhengig av tidligere, for så å innta ett glass eller to. 
Hei folkens!

Hvordan har helgen vært for dere? Dette har vært min tredje edru-helg så langt. Altså, jeg har ikke drukket alkohol i år! Hvem andre kan ha det på samvittigheten? Jeg hadde en ganske chill lørdag i går. Jeg og Tina gikk tur og tok litt bilder, og på kvelden kjøpte vi oss McDonalds og så en episode av "Wallander". Klokken 23 hentet jeg kjæresten på jobb, og så var det natt for oss. 

Siden jeg flytter til Tysvær dette året passet det fint å gå tur i området hvor jeg kommer til å bruke i tiden fremover. Bli litt kjent liksom. Tåka var tett denne dagen, men bildene ble ganske fine likevel. Litt sånn eventyr-aktig 


Ja, bare se som jeg koste meg i går! Hjemmelaget pizza, chips, sjokolade og smågodt-krokodiller, som forresten er nesten kun det snopet jeg spiser. Elsker krokodiller! Anyway, i dag er det lørdag og jeg kjenner jeg kanskje kommer til å slite litt når det kommer til de dagene jeg har gitt meg selv lov til å cheate med snop og chips og sånn. Jeg har funnet ut at en dag holder ikke for meg. Så da har jeg bestemt at jeg får kose meg skikkelig, altså så mye jeg vil, enten fredag eller lørdag. Så hvis det blir fredag da, som i dette tilfelle, så gir jeg meg selv lov til å kose meg med en god lørdagsmiddag i dag også, men mindre chips og brus. Om jeg hadde klart å holde meg unna kaloribomber i går, ja, så hadde det bare vært en bonus. 

Forresten når vi snakker om brus. Jeg var fæl med å ikke være så høytidelig om når jeg drakk brus. Jeg kunne drikke brus nesten hver dag til middag. Nesten. Nå har jeg holdt meg unna cola alle ukedagene de siste to ukene. Eller brus generelt da, men det er helst bare cola jeg drikker. I dag følte jeg meg skikkelig oppblåst i magen, og jeg er ganske sikker på det kommer av brusen jeg drakk i går! Er det ikke gøy! Hvis jeg føler det slik flere ganger, så kanskje jeg ikke får lyst på brus mer! Jack-pot.


Jeg sitter nå i treningstøyet, klar for en omgang styrketrening. Jeg kjente jeg sleit på torsdag for å si det mildt. Musklene mine har ikke vært vant til å ta så mye i som jeg har gjort den siste uka. Jeg hadde en fridag i går, så får håpe kreftene er tilbake i dag.

Ha en fin lørdag da dere! ♥
 
Som skrevet i forrige innlegg, så skal vi snart kjøpe hus. Huset står klart til oss, det er bare for oss å ordne med alle papirer og så er det bare å kjøre på! Men vi vil ikke sette i gang med dette før etter vi er kommet hjem fra ferie i februar. Og huset springer ikke akkurat ifra oss.

Vi har mange planer for huset. Først av alt må det pusses opp. Og det er her jeg ikke klarer å bestemme meg! Jeg har det ganske klart i hodet hvordan jeg vil ha det. Når jeg først skal kjøpe meg ett hus, skal det bli perfekt! Slik jeg har drømt om så lenge! Det skal være stil over det hele, alt skal henge sammen med både farger og tekstiler. Så kommer spørsmålet som har tatt over alle tankene mine siden vi fikk bekreftet at huset ble vårt om vi ville ha det: Skal vi ha grått og lyst gulv med lys grå vegger og møbler? Eller skal vi ha beige, lyst gulv med lys beige vegger og lyse møbler? Og da må kjøkkenet være i stil også, siden kjøkken og stue henger sammen. Åpen løsning. Skal kjøkkenet være lyst og hvitt med lyse benkeplater? Eller grått? Kanskje beige eller brunt? Er det dette som kalles for luksusproblem? Som vanlig scroller jeg gjennom pinterest nesten daglig for å få litt inspirasjon. Hva ville dere gått for?

 

 

  
 

 

 

Jeg skal selvfølgelig ha ett kontor, hvor jeg kan jobbe, blogge, lese eller hva enn man gjør på ett kontor. Her hvor vi bor nå har vi ikke hatt nok rom til å innrede kontor hvor jeg kan ha alle mine prosjekter liggende. Derfor har både kjøkken og stue fungert som ett midlertidig kontor, noe som virkelig ikke fungerer i lang tid! Tenk å få til noe ala bildene nedenfor da!? Det perfekte kontor til ei jente!

 

Ja, jeg vet hva jeg vil ha! Jeg må bare klare å bestemme meg for hva jeg vil ha mest Jeg kan ikke få både det ene og det andre. Da ville det sett helt merkelig ut. Jeg gleder meg til å vise dere hele flytte og oppussings-prosessen!
Om knappe 3 uker reiser jeg til Alpene i Italia. Der skal jeg være i ei uke, og når jeg kommer hjem har jeg ikke lenger bare en leilighet som står og venter på meg. Jeg har ett hus!!

Huset vårt er straks klart til at vi kan overta, og planen er at vi får nøklene når vi kommer hjem fra ei uke ferie på fjellet i februar. Jeg har allerede pakket ned flere esker med kjøkkenutstyr, klær, pynt, sengetøy og gardinger. Og selv om vi kjører bort esker på esker, så kan man knapt se at jeg har fjernet ting fra leiligheten. Jeg har bare så sykt mye ting! Det er nesten utrolig at jeg har hatt plass til alt, til og med når det bare var meg i leiligheten. Bare se på denne haugen jeg pakket ned i går. Og dette er kun ting jeg har hatt liggende i 2'nde etasje. Ting som bare har blitt slengt opp dit fordi jeg ikke har noen grunn til å ha dem fremme. Bare en haug med minner, gamle saker, småting og puttel som jeg egentlig aldri hadde merket hadde vært borte om noen hadde tatt dem fra meg, men likevel blir så glad for å se dem når jeg finner dem frem i ny og ne. Ja, disse tingene. Derfor tar det ofte flere timer å få ryddet og sortert hjemme hos meg, fordi jeg må sitte og mimre på ting etterhvert som jeg finner dem frem. Det er faktisk noe av det koseligste jeg vet. Og av og til tristeste også. Det føles litt surrealistisk at vi snart skal overta ett hus, og at hverdagen vår snart består av å pusse opp vårt fremtidige hjem. Det er litt skummelt, men samtidig spennende. Jeg har bodd på Vormedal så og si hele livet mitt, og plutselig skal jeg flytte til en ny kommune, i ett hus som er mitt, og jeg skal for første gang i livet mitt ta opp lån og få gjeld som jeg må betale på i flere år fremover. Jeg har følt meg så trygg her jeg bor nå, det er lite og søtt "hyttehus" med sjarm, og har det vært noe så var det bare en telefon til pappa så ordnet han opp. Jeg kommer nok til å savne "her", men likevel blir det deilig med mye bedre og større plass for oss. 

Redd, men spent. 
Endelig kom den! Mobildekselet mitt. Ja jeg vet, de små gledene i hverdagen. Er det ikke skjønt?

Jeg kjøpte meg ny telefon for ikke så lenge siden. Samsung S7. Jeg stod mellom denne, edge'n og iphone 7. Og siden jeg er mer en samsung-type ble det S7'en. Jeg trengte nytt deksel, så jeg kikket litt på ebay for å finne ett som kunne passe. Ta-daa, jeg endte opp med dette i gullfarge, samme stil som telefonen. Ebay har det meste, og til fine priser! Kommer nok til å kjøpe enda flere deksel etterhvert, det var så mange fine og så vanskelig å velge mellom! Jeg liker spesielt de som ser litt "ekslusive" ut, og ikke bare har ett kjedelig utseende. Hva synes du om dette dekselet? 

Du finner dekselet HER
Den følelsen når treningen er overstått, middagen er inntatt og det bare er å nyte resten av fredagskvelden! Som sagt har jeg endelig fått Andreas til å melde seg inn på treningssenteret. Eller, jeg vet ikke om det var jeg som fikk han til å gjøre det, eller at han bare fikk ett innfall om at nå må han komme i form selv. Men nå har han hvertfall meldt seg inn for noen måneder, så vi får se om vi kommer i form til vi reiser til Alpene i februar. 

Nå slapper vi av med Wallander på tv. Vi har fått skikkelig sansen for svenske krimserier tydeligvis. Først Millennium-triologien, så Skumtimmen, og nå Wallander. Om dere har noen tips til andre krim-serier vi kan se etterpå, så tar vi hjertelig imot! 

Legger ved noen bilder av Kira og Frøya fra tidligere i dag. Tina og Frøya kom innom en tur og hundene koste seg som vanlig. De har samme stil ser du!
I dag var siste arbeidsdag for denne uka. Nå skal jeg ha langhelg, og den begynner med en sunn frokost i morgen og deretter en treningsøkt når typen kommer hjem fra jobb i halv 4 tiden. Han skal endelig melde seg inn på treningssenteret for en måneds tid for å trene og teste ut om dette kan være noe for ham. Uansett hvordan man snur og vender på det, så er det alltid lettere når man er TO! Spesielt hvis du bor sammen med en som absolutt ikke bryr seg hva han eller hun putter i seg av mat og snop, mens du strever med å holde en streng plan dag for dag fordi du har ett mål. Så forhåpentligvis koser han seg på trening i morgen, og vi kan planlegge bedre sammen hva vi skal spise i løpet av en hel dag. Og hva vi ikke skal spise, for den saks skyld. 

Nå er jeg ferdig på jobb og skal nyte resten av kvelden med Wallander på tv. God natt!
Om man spiser mye ensformig mat, så blir man såklart lei av den samme maten etterhvert. Som brød for eksempel. Jeg er så lei av brød! Dessuten er det kun jeg som spiser brød hjemme, og jeg klarer ikke å spise ett helt brød alene. Og ikke frister det så mye når jeg vet at brødet er flere dager gammelt heller. Så hva gjør jeg? Jo, jeg kaster det. Nå har jeg prøvd å handle litt grove rundstykker som en erstatning, men heller ikke dette er godt hver eneste dag. Så i dag ville jeg prøve noe helt annet. Noe godt, og i tillegg ett sunt alternativ. Havregrynsvaffler! 

Denne oppskriften kom jeg helt tilfeldig over på nettet, og den er nå skrevet ned i min oppskriftsbok slik at jeg lett kan finne den frem når jeg føler for det. Jeg spiste kun 2 små vaffler til frokost i dag, og disse holdt meg stappmett i flere timer etterpå! Disse må du bare prøve!

Ingredienser 

 4 egg

♥ 7 dl kefir

 2 dl mel

 4 dl havregryn

 50 g smeltet smør

 2 ts bakepulver

♥ 2-3 ss sukker

♥ 1 klype salt

Denne oppskriften er bare super enkel! Rør alt sammen i en bolle og la svelle i 10 minutter. Stek dem i vaffeljern til dem er litt brune og gjennomstekte. Pass på å ikke ha for mye i jernet, da du vil risikere de bli deigete inni. Server med pålegg du selv ønsker. Og selvfølgelig ett glass iskald melk ved siden. Namm!
Flere enn oss som stiller seg det samme spørsmålet hver eneste dag? Hva skal vi ha til middag?

Tror nesten det er ett luksusproblem. Vi har så mange retter å velge mellom at det blir vanskelig å velge noe nytt hver dag. Som regel går det i pizza, taco, kylling, eller biff og pommes frites. Men man kan jo ikke spise det hver dag heller. I dag lette jeg litt på nettet og fant en enkel middagsoppskrift med helt enkle ingredienser.

Først av alt pisker du eggene sammen, bland i melken og deretter ost og smårett skinka. Hell blandingen i en ildfast form og dekk toppen med baconstrimler. I ovnen på 225 grader, i 15 minutter. Toppen skal være gyllen, og pass på at egget er stekt i midten. Det kan bare ikke bli enklere! 

Ingredienser:

♥ 4 egg

♥ 1/2 dl melk

♥ 1/2 pakke smårett skinke

♥ Sneier med bacon

Ca.2dl revet ost

♥ salt og pepper

Om du vil:

♥ 1 liten boks maiskorn

♥ 1.2 vårløk i tynne ringer

♥ ca.1 dl grønne erter

♥ 2 ss finhakket persille 
Nei! Er det mulig?

Jeg klarer aldri, aldri, å ta vare på bananer... uansett hvor jeg plasserer dem, i kjøleskapet eller i en kurv på bordet, så blir de brune med en gang! Hva gjør jeg galt? Eller rette sagt, hvordan skal man ta vare på bananer så de holder seg lengst mulig? Disse kjøpte jeg i går. I dag var de brune og seige. Ikke brukende til å ha på skiva med andre ord. Og det etter kun en natt. 

Tips tas imot med takk! 
Og der var helgen over. Tilbake til hverdagen, tilbake til rutinert ukeplan. Jeg har gitt meg selv lov til å kose meg i helgene med litt chips og snop, men jeg må bli flinkere til å holde det nettopp der, helgene. Jeg trenger å jobbe med meg selv når det kommer til å snoke i skapet etter noe godt å sette tennene i. Tidligere har jeg vært altfor fokusert på trening, og for lite fokusert på hva jeg stapper i meg. Så nå har jeg oppdaget mitt første nyttårsforsett: bli sterkere til å stå imot fristelser! 

Mandag betyr ny sjanse, ikke sant? For de fleste av oss hvertfall. Tror mange av oss kjenner seg igjen. "På mandag skal jeg begynne. På mandag skjer det. Vi får vente til mandag." Min mandag starter med ett måltid fra womens best, så skal jeg avgårde på trening, og når jeg kommer hjem skal jeg ha en liten lunsj bestående av ett grovt rundstykke med banan. Jeg har en del som står på planen i dag, best å komme i gang! Vi snakkes ♥
Hei på dere!

Kan vedde på det er mange som sover nå, men jeg!? Neida, våken jeg så klart! Jeg har alt tatt på meg treningsthightsen og er klar til å dra avgårde på treningssenteret og løpe fra meg litt fett. Dette er altså min første edruelige helg på...ja, lang tid. Og det er utrolig deilig! Og når jeg snakker om edruelig helg, så vil det si uten alkohol hverken fredag, lørdag. Bare sånn at dere ikke tror jeg stuper nedi spritglasset hver fredag og lørdag, hver helg, hver måned! Faktisk, så skal jeg ikke røre alkohol i det hele tatt i januar. Jeg har nemlig inngått en avtale, om at vi ikke skal drikke før vi reiser til Alpene første uken i februar. Og det er jo ett fint mål det. 

Såklart frister det med alkohol når venner drar ut på fest og koser seg, og jeg må sitte hjemme og finne på noe annet for ikke å kjede meg ihjel. Såklart kan jeg joine mannskapet på skuta, men det er jo ikke akkurat det mest spennende når alle de andre kan få seg til å gjøre de merkeligste ting utover kvelden, og så sitter jeg der da og ikke tør røre en muskel for da kommer alle til å se på meg og tenke hvor merkelig jeg er.

Men jeg tror det er utrolig masse man kan finne på i helgene som ikke handler om alkohol! Reise på dagstur til fjellet (når det er vær for det..), ha filmkveld med kjæresten eller venner, spa-kveld med jentene (om de ikke er opptatt med å drikke alkohol), følge med på snapchat på alle de som er på fest og hva de gjør. Nei, nå finner jo ikke jeg på så mye nå i farten, dette er tross alt min første edruelige helg. Jeg er ikke helt med i gamet, okey! Hva gjør dere på fredag og lørdagskvelder når det ikke omhandler fest og alkohol?

Dette skulle egentlig være ett innlegg om trening og hvor flink jeg er, men.. tydligvis ikke. Noen ting kan man bare ikke styre her i livet. Nei, får komme meg avgårde! Tenk hvor mye man får gjort resten av dagen når treningen er overstått før klokka bikker 12! Og ha god samvittighet resten av dagen. Bonus det!

Bilde fra i går altså, jeg trener ikke sånn :)
Jommen sa jeg fersk. 

Kveldsvakt i dag og siden jeg ikke har hatt tid til å lage middag, så måtte det bli noe kjapt og enkelt. Middag i plastikkskål, jey. Som oftest blir det fjordland på slike dager som dette, grøt eller komle altså, men denne lapskausen var jo på tilbud. Så ja, lapskaus it is.

Jeg angrer hver gang jeg spiser sånn hurtigmat, men hallo. Denne gangen var det en skikkelig nedtur! Her sitter jeg på jobb og har "pause" og skal hive i meg ett varmt måltid jeg har tenkt lenge på i dag. For det første blir jeg møtt med ett syn som ikke lignet grisen. Nei, tror ikke det var grisekjøtt. Ikke de 3-4 bitene jeg fant i skålen ihvertfall. Potetene smakte uferdige, og det kunne jeg nesten kjenne på konsistensen da jeg skrapte borti dem med gaffelen. Hele lapskausen smakte SURT, og selv om jeg er så sulten at jeg kunne spist hva som helst, så tar jeg ikke en eneste bit til av denne dritten! Den var kanskje ferdig, men fersk? Neppe. 

Håper dere tar dette innlegget med en klype salt. Hehe, tok du den? Neida, tulla. Men seriøst. Jeg er ikke den som klager over så uviktige saker som fersk hurtigmat som er gått ut på dato. Det finnes viktigere ting her i livet! Som for eksempel at jeg måtte drikke brus i kveld fordi jeg syntes synd på meg selv som ikke får mat, og at jeg må vente helt til neste år for å begynne på nytt med "ikke-brus-dette-året-nei"-målet. 
Wow, nyttårsaften gikk virkelig fort unna. For å være ærlig så var jeg ikke i særlig god form da vi gikk ut for å feste inn det nye året i går. Jeg hadde ikke feber eller noe sånt altså, men jeg var bare generelt sliten i kroppen. Å drikke alkohol stod ikke først på lista mi for å si det sånn. Men, jeg ville såklart være med på moroa jeg også! Nå er det første dagen i 2017, og jeg har tatt Andreas i hånda på at ingen av oss skal drikke alkohol i januar, før alpeturen vår. Og det høres helt fantastisk ut akkurat nå!

Nå er det bare en vei å se - fremover!
 


Ditt navn her
Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Januar 2018 · Desember 2017 · November 2017 · Oktober 2017 · September 2017 · August 2017 · Juli 2017 · Juni 2017 · Mai 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Januar 2017 · Desember 2016 · November 2016 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015Kategorier


· BloggSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.