hits

Heisann! Jeg har vært litt på farten i dag faktisk. Var på ridesenteret her i Haugesund og så på dressurstevne som pågikk. Etterpå måtte jeg levere mobilen min inn til reparasjon igjen ettersom skjermen halvveis var løsnet. Nå sitter jeg stappmett på sofaen etter å ha spist McDonalds. Angrer noe vanvittig på at jeg spiste det! Søren altså! Men sånn er det, når hverken jeg eller typen gadd å lage noe middag. Jaja, rett tilbake på trening til uka. 

Jeg vet ikke helt hva vi skal finne på i kveld. Enten så blir det å sitte hjemme og kose oss, eller gå ut på byn med noen venner. Vi har ikke helt klart å bestemme oss, som vanlig. Vi finner det vel ut rett før vi skal ut døra. Jeg har både en kjæreste OG ei venninne jeg chatter med, som er veldig ubeslutsom. I tillegg er jeg nok den verste av oss når det kommer til å ta valg, så vi venter egentlig på at en av oss skal si "Da gjør vi det sånn. Dermed basta!"

Imens vi finner ut av ting og tang får dere ha en fin lørdag! Snakkes! 


Min lille familie består av meg, kjæresten min Andreas og verdens fineste, og rareste, border collie jente Kira. Vi er tre individer med tre forskjellige personligheter. Likevel kan jeg ikke tenke meg noen som er mer like enn oss. Ja, hunden vår også! Jeg har aldri sett en hund med så sterk personlighet som Kira. Derfor fullfører hun den fine trekløveren vi er blitt. Vi kan kanskje oppfattes som merkelige av andre, men vi er for opptatt med å være merkelige til at vi bryr oss om det. Det er så fint å kunne være teit og tullete sammen med en man elsker. Her skal dere få noen morsomme fakta om hver av oss:


♥ Når jeg er alene hjemme om kvelden, står alt av lys på. Jeg er mørkredd.

♥ Jeg snakker i søvne. Ofte ler og roper på hjelp. 

♥ Jeg tåler ikke å se blod fra ett sår når det kommer fra meg selv. Heia gulvet...

♥ Jeg må skrive ned alt jeg skal i løpet av en uke. Ellers blir jeg.. STRESSA!

♥ Jeg elsker Disney, og kan sitte i flere timer og se på tegnefilmer. "Skjønnheten og Udyret" og "Løvenes Konge" er mine favoritter.

♥ Jeg kan rape høylytt når jeg er med mine nærmeste. Kunne ikke brydd meg mindre. 

♥ Jeg kan bruke opptil 1 uke eller mer på å rydde ett rom. Jeg skal ha det organisert og bruker god tid på å få det slik jeg vil ha det. Ikke alle skjønner det. 


 

♥ Han liker ikke bilder. Vi har kanskje ett eller to "fine" bilder hvor han har øynene... åpne. Ellers gaper, lukker øynene eller nekter han å være med på fotografering. 

♥ Han skal alltid synge høyest til sangen "Wagon Wheel" når han er full.

♥ Han liker ikke majones, men synes det er godt når han ikke vet at han spiser det. 

♥ Han ler av sine egne vitser. En prompevits i ny og ne. Vitser generelt om kroppslig avfall. Boys will be boys..

♥ Han er nærmest blitt avhengig av cola etter han ble kjent med meg. 

 

      

♥ Hun er skikkelig vims! Hun kan bestemme seg for å jage en katt, men så ombestemme seg. Så ombestemme seg igjen.. og igjen. 

♥ Hun ligger alltid på ryggen når hun hviler. Alltid!

♥ Hun er så morsom at jeg kan ligge å le meg i hjel på gulvet i en time!

♥ Hun kan sitte og stirre deg i senk mens du ser på tv. Føles ganske kleint. 

♥ Når hun hører ordet "tur", hopper hun rundt som en jojo og springer til døren. Kommer du ikke kjapt nok, går hun og legger seg i buret igjen etter bare noen sekunder.

♥ Hun er overlegen når hun møter andre hunder på tur. Diva!Husk å stem på oss i konkurransen 71 Grader Nord. Det kan du gjøre HER. Legg igjen en kommentar på blogginnlegget HER etter du har stemt og du er med i trekningen om en bloggshout via bloggen min!
Jeg har akkurat meldt meg selv og typen på en 71 Grader Nord konkurranse hvor vi kan vinne en topptur i fantastiske omgivelser! Dette hadde virkelig vært noe for oss. Vi elsker naturen om vinteren og liker å utfordre oss selv. Jeg håper selvsagt dere har lyst til å bruke 2 sekunder på å gå inn på linken og stemme på oss ♥

Stem på oss HER, og jeg blir utrolig takknemlig! Skriv i kommentarfeltet når du har stemt  Jeg trekker en vinner blant dere som legger igjen en kommentar etter at dere har stemt. Vinneren får en "bloggshout" på min blogg! Tusen takk på forhånd 
Jeg fikk så himla lyst til å bake i går! Og selvfølgelig skulle det være noe jeg aldri hadde bakt før. Wienerbrød med vaniljekrem og melis! Ikke særlig sunt nei, men heldigvis har jeg en mann som likte dem veldig godt og kan sørge for at de blir fort spist opp før jeg blir fristet alt for mye til å overspise. Disse var veldig enkle å lage. Du kjøper bare en pakke Butterdeig (Smørdeig) og kjevler ut hver plate til ca. dobbel størrelse. Del hver plate i 2. Ta en firkant og legg den på bakepapirkledt stekebrett. Brett inn hjørnene i midten og klem litt slik at de fester seg. Ta en god klatt med vaniljekrem og legg dem i midten. Gjør det samme med resten av deigen. Stek i 200 grader i 15-18 minutter eller til de er gyllen brune. Avkjøl på rist og avslutt med melis. Vent til de er helt avkjølte før du tar melis på! Ikke gjør som meg, som var litt utålmodig og endte opp med en ganske rennende melis som havnet mer på stekebrettet enn på bakverket. Lag glasuren ved å blande vann og melis til en tykk konsistens. Namm! 


På jobb i forrige uke, kikket jeg gjennom avisen og fikk øye på en liten annonse om en kommende kinofilm, The Revenant. Jeg ble nysgjerrig på filmen, så jeg tok med meg kjæresten på kino for å se den 3 timer lange storfilmen, med Leonardo DiCaprio i hovedrollen! Og her er min filmanmeldelse fra opplevelsen: 

PS: Har du ikke sett filmen enda og ikke vil vite hva som skjer, så bør du vente med å bla lenger ned...The Revenant er basert på historien om den amerikanske eventyreren Hugh Glass. Han og en gruppe pelsjegere blir angrepet av indianere mens de er på vei til fortet etter å ha vært ute på pelsjakt. Under angrepet mister de flere menn og de må flykte i full fart for å redde seg selv. Etter å ha kommet i ly blir kjentmannen Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) angrepet av bjørn og blir hardt skadd. Resten av gruppa trenger sporfinneren sin for å finne veien hjem, så de bestemmer seg for å frakte ham med seg videre på båre. Da det ser ganske håpløst ut for gruppa bestemmer lederen Henry (Kristoffer Joner) seg for å tilby den tvilsomme John Fitzgerald (Tom Hardy) penger for å passe på Glass mens resten av gruppa kommer seg hjem. Det tar ikke lang tid før Fitzgerald bryter løftet sitt og forlater Hugh Glass midt i villmarken, overlatt til seg selv. Døden nær, nekter Glass å gi opp og han begynner på en utrolig, nesten umulig reise gjennom villmarken, for å ta hevn på den svikefulle kollegaen sin.


Filmen får en kickstart de første 20 minuttene, under angrepet til indianerne på de sjokkerte pelsjegerne, men så dabber tempoet av og Alejandro González Iñárritu viser seg å ha god tid på å underholde oss med den timelange, umenneskelige ferden til hovedrollen. Den kan nesten sammenlignes med en medisinsk hjertemaskin som viser hjerteslag på en skjerm. Lang tid mellom hver action, men når det først skjer noe, så skjer det brutalt. I visse scener kan du ta deg selv i å krympe deg sammen av smerter, eller rett og slett føle deg syk. Du kan nesten kjenne smerten når kamera zoomer inn på DiCaprios fortvilte uttrykk der han klynker seg avgårde mot målet sitt, som er å ta hevn på Fitzgerald. Manuset har spart på replikkene til rollene, for her er det ikke mye kommunikasjon, men dialogen er der likevel. Hevngjerrig kroppspråk, stønn, vrangstilte ansiktsuttrykk, mer stønn. 


Mellom hver action får vi beundre den flotte og brutale naturen i det som nå er North Dakota. Omgivelsene er ugjestfrie og har en kjølig western-tematikk over det hele. Ett iskaldt og vakkert helvete. Ikke la deg lure av den storslåtte naturen; filmen er brutal og er ikke for sarte sjeler. Bilder hvor Leonardo skjærer opp en hest for så å legge seg inni den døde kroppen, eller når han drikker vann mens det pipler ut av halsen hans er ikke noe syn for de med ømfintlig mage. For ikke å nevne den scenen de fleste ikke vil glemme med det første, en bjørn som skamferer ham helt inn til ryggmargen. Ett lite minutt der følte jeg at jeg måtte spy.

Helheten til filmen var bra, i utgangspunktet. Spennende scener, fantastisk kamerateknikk, en aldeles unik filmhandling! Det som drar den litt ned er at den kunne vært mindre langdratt i handlingen. Noe dødtid hvor jeg begynte å lure på om jeg kjedet meg. Men Leonardo leverer, og jeg gir den en sterk 5. Dog, jeg savnet en skikkelig sluttscene. Glass får hevnen sin, men det er liksom noe som mangler når kameraene skrus av. Indianere dukker opp, og så - slutt. Hva skjedde videre?

Noen har uttalt filmen som den mest gutteaktige filmen du kan se på kino for øyeblikket. Scener som ser ut som de har fått inspirasjon fra dataspill og smerter mennene får gjennomgå kan du nesten ta og føle på. En gruppe skjeggete menn som fryser og stønner av smerte mer enn de snakker er nok ikke for alle. Jeg vil uansett anbefale filmen til begge kjønn, men ikke til barn under 15 år som er aldersgrensen til filmen. 

 
Middagen idag ble Pasta Bolognese. Enkelt og greit. Når man har planer på ettermiddagen, så er det greit å ha en middag som tar kort tid å forberede. Jeg har brukt vanlige makaroni, kjøttdeig og tomatsaus på glass. Brunet kjøttdeigen og blandet inn tomatsaus og to skjeer med tomatpurre. Toppet med ost og lett rømme. Delicious! 

Nå er det bare en liten time til jeg sitter på spinningsykkelen! Imens får dere ha en fin tirsdagskveld videre! 
 


Hei hei! Dere ser kanskje hva jeg vil med dette innlegget? Jeg vil tipse dere om en genial side hvor dere kan laste ned forskjellige skrifttyper, om dere er lei av de som allerede er installert på pcen. Ved å bruke denne siden kan du få nye skrifttyper du kan bruke til for eks. header til bloggen, overskrifter, skriftbilder du kan skrive ut og ramme inn. You name it. Siden er veldig enkel å bruke og er helt gratis! Det liker vi! Du kommer rett til nettsiden ved å trykke på bildet ovenfor. 

For å laste ned en skrifttype trykker du Download (Hvem skulle tro det!?). Mappen med skrifttypen havner da på nedlastinger på pcen din. Gå inn på mappen og trykk på den ene linken som ligger der. Ofte ligger det flere linker, men det holder med å trykke på den ene. Linken hvor det står Read Me, har ingen betydning. Trykker du på linken vil det se ut som på bildet nr 2 her. Trykk download og vips, du har en ny skrifttype tilgjengelig. Hvis du har redigeringsprogram oppe allerede, må du kanskje lukke det og åpne det på ny for at skriften skal bli tilgjengelig. 

 

Bilde 1

 

Bilde 2


Dette er mitt treningsår! Jeg kjenner det på meg. Jeg tenker ikke på noe annet. Jeg lager treningsplan, tenker hele tiden på hva jeg putter i meg, skriver nærmest dagbok på hva jeg skal trene fremover - uke for uke. Jeg sitter også hver eneste dag og leser opp og ned om treninger, blogger om folk som har oppnådd sine mål, og jeg blir så fascinert at jeg kjenner jeg rister av engasjement! Det er så herlig! 

Nå har jeg skaffet meg en bok hvor jeg skriver ned alle mine mål for 2016. Ett mål er at jeg skal ta av noen kilo. Men for å klare det trenger jeg litt drahjelp. Jeg kikket litt på nettet etter noen shaker jeg kan erstatte måltid med. Har hørt, og sett, at det har hjulpet mange mennesker. Håper og tror det kan jeg hjelpe meg også. Pakken med shakers jeg har bestilt har jeg enda ikke mottatt, men jeg kjøpte også litt nytt fra X-Life. Ny treningstights og en boks med såkalt FatStop kapsler. Disse skal binde seg til fettet du spiser og transportere det ufordøyd gjennom mage og tarmer. Jeg har aldri prøvd slike kapsler før og vet ikke om det fungerer. Men disse var så billige da jeg kjøpte dem på tilbud at det var verdt ett forsøk. Gleder meg til å prøve tightsen! ICANIWILL har så mange fine klær. Og så med leopardmønster a'du! 


Tightsen finner dere HER

God kveld alle sammen. Jeg sitter og blogger til dere samtidig som jeg ser på typen som spiller skytespill på tv. Jeg fikk prøve litt jeg også, men kan ikke skryte på meg hvor flink jeg var. Istedenfor å løpe mot fiendene mine, løper jeg heller til skogs og gjemmer meg. 

Vel, det er ikke slik at vi har lite å gjøre på på lørdager. Det er bare det at denne lørdagen skal vi faktisk på kino. Så vi venter egentlig bare på at klokka skal bli 20.00 slik at vi kan komme oss avgårde. Kinoen begynner 20.30 ser dere. Filmen vi skal se heter The Revenant, og har visst nok fått terningkast 5. Leste om den i avisen og jeg ble litt gira på å se den! Og så er det Leonardo DiCaprio i hovedrollen, så da er den jo bare nødt til å være bra! Håper dere alle får en fin lørdag ♥ Mulig det blir en liten filmanmeldelse senere.


Hei på dere! I dag sov denne Tornerose til klokka bikket 11 på morgenen. Da er det ikke så mye jeg kan ta meg til før jeg skal avgårde på jobb som begynner kl.15. Hadde meg en god frokost med varme baguetter og så er det bare å slappe av frem til plikten kaller. Så, er ikke noe spennende som skjer denne dagen. Regner ute gjør det også, så nå forsvinner snøen..

Kan gjerne vise dere noe som kom i posten til meg i går. Ett kjempesøtt deksel til mobilen min! Etter at jeg fikset skjermen på mobilen, tenkte jeg å skaffe meg ett nytt deksel som beskytter godt men samtidig ser søtt og elegant ut. Så da endte jeg opp med dette. Jeg har faktisk flere som er på vei til meg. Klarte ikke å bestemme meg! 


I går var jeg støttekontakt igjen. Onsdag vet dere! Jeg og "J" tok med oss hundene og gikk i akebakken for å renne på Ufo-brett. Dere vet, de runde akebrettene som snurrer rundt og gir en sinnsyk fart nedover. Jeg hadde kamera med, men glemte helt å ta bilder i bakken. Men, ble litt naturbilder på turen vi tok gjennom norheimskogen etterpå. Eller, sa jeg gå? Hundene våre har så mye energi at vi lurte på om de hadde klart å dra oss på akebrett bortover stien. Altså ufo-brettene, de er jo mye mer glattere og lettere å dra enn vanlig akebrett. Bare for å bruke opp energien deres litt. Hundene storkoste seg! Det kunne man se på lang avstand! Jeg og "J" byttet på å sitte på ufo-brettet. To hunder er sterke enn en. Det var så gøy! Og det er så kjekt å kunne være litt barnslig innimellom. Jeg lurer litt på hva folkene som gikk forbi oss tenkte, hvertfall da de så meg på ett lite akebrett bli dratt bortover stien med to ivrige hunder i fronten. Og med "J" springende etter!

Vi hadde kakao og kjeks med oss, og storkoste oss ute i nesten 3 timer. Her må vi nyte snøen mens vi kan! I morgen kan den være borte. Jeg er en av "synderne" som stort sett alltid redigerer bilder før jeg legger dem ut, enten det er her på bloggen eller på facebook. Jeg går aldri så langt at jeg photoshoper meg slankere, fikser formen på ansiktet eller noe annet som gjør at det ikke ser ut som meg. Det har jeg aldri gjort, og dessuten kan jeg heller ingenting med photoshop. Heldigvis. Av og til blir man litt blind med redigeringen, så det kan ofte bli for mye. Men farger, kontraster og litt små effekter skader sjeldent. Daglig ser jeg bloggere som over-redigerer bildene sine, tydelig, og mange lesere er ikke nådige når de kommenterer nettopp dette. Og det er synd. Derfor vil jeg tipse dere om to typer redigeringsprogram jeg bruker, som gir fine bilder om man bare vet å bruke effektene riktig. Som sagt, jeg har ikke photoshop, men jeg har noe annet som er minst like bra.

Når jeg redigerer bilder, bruker jeg Photoscape som du kan laste ned gratis HER. På photoscape endrer jeg lys, kontraster og dybde. I tillegg kan du legge til objekter som stjerner, bling og tekst i forskjellige skrifttyper. Mulighetene er mange! For å legge til litt fargeeffekter bruker jeg nettsiden ipiccy.com. På bildet under har jeg brukt litt fargeeffekter fra ipiccy.com. Denne siden er jeg relativ ny på selv, så jeg holder på å bli kjent med de ulike effektene og metodene for å få finest mulig bilder. Å redigere bilder gjør at bloggen ikke alltid ser identisk ut, innlegg etter innlegg, med samme farger og kontraster på alle bildene. Med måte selvfølgelig! Så ikke føl at du lyver eller er overfladisk ved å pynte på fasaden. Det er bare med på å gi helheten fargespill og variasjon. Og det liker vi, både skribenter og lesere! Min mening.


Å være bevisst på hva jeg spiser har vist seg å være lettere enn jeg trodde! Ja, jeg koste meg med snop og chips i helgen, men det er såklart lov å ha en "Skrotmat-dag" en gang i uken! Til middag i dag hadde vi faktisk egenjaktet hjortekjøtt til middag, som kollegaer av kjæresten har skutt selv. Vi skar ytrefileten til små biffbiter og spiste dem med pommes frites og frisk salat. Jeg tror ærlig talt jeg har krympet magesekken min. Det hørtes ekkelt ut da jeg leste det høyt for meg selv. Går det an? Å krympe magesekken? Det var faktisk Andreas som kommenterte det først; At jeg alltid har mat igjen på tallerken. Jeg klarer aldri å spise opp en tallerken med middag. Middagen på bildet er ikke så stor, men jeg klarte så vidt å spise halvparten! Men det var godt. Utrolig godt! Og vi har masse kjøtt igjen i fryseren.

Desserten min i kveld etter trening. Banan med musli og lemon yoghurt. 


Jeg har fått en merkelig følelse de siste dagene. Jeg føler nemlig at det snart er jul! Grunnen til det er rett og slett snøen som  endelig er kommet til Haugesund. Vi er ikke så heldige at vi får snø på julaften, men er typisk oss å få den noen dager etter. 1. Januar var jeg dritt lei hele julen og alt var ryddet vekk til det nye året, men nå skulle jeg ønske det var tidlig i desember igjen. Snøen pleier ikke å vare så lenge her da, men blir fort slaps og isete. Jeg og Kira benyttet sjansen til å kose oss i snøen i går mens den enda er her. Nå hadde det vært perfekt å lage julekort!

Hei på dere! Jeg har så vidt nevnt det for dere før, men jeg gjør det gjerne igjen. Dere vet jo at jeg alltid har noen prosjekter på gang. Men dette prosjektet har vart en god stund nå, og jeg har så og si startet min egen hobbyshop kan man si. Jeg har sagt at jeg ikke skal skrive så mye om dette på bloggen, siden jeg ønsker det skal være profesjonelt og offentlig og skal ikke kobles opp mot min personlige blogg. Men av og til vil jeg dele litt av det jeg lager med dere. Så får dere litt bedre innblikk i hva jeg gjør på fritiden. Før jeg gjorde hobbyshopen offfensielt, følte jeg at jeg hele tiden måtte være hemmelighetsfull ovenfor leserne her, og i lengden ble det litt kjedelig. I og med dette tok, eller tar, en stor del av tiden min så er det bare helt naturlig at jeg skriver om det også. Men som sagt, det vil ikke bli nevnt så altfor ofte her. Vil dere følge hobbyshopen min kan dere gå inn på facebook og "Like" siden min Juvel Hesteutstyr, eller besøke hjemmesiden min på www.juvelhesteutstyr.weebly.com ♥ Som dere kanskje skjønte så handler dette om hesteutstyr. Jeg lager blant annet pyntede pannebånd, kalvekryss og ørehetter. Så del gjerne med alle deres hesteinteresserte venner! Da blir jeg utrolig glad. Det finnes ikke noe jeg liker bedre enn travle tider med mange bestillinger og forskjellige utfordringer! 

Dette pannebåndet er mitt siste verk. Jeg jobber med ett kalvekryss som skal stå i samme stil. Perfekt for de som driver med dressur!


I dag er det onsdag, og da er jeg støttekontakt for "J". I dag tenkte jeg vi skulle gjøre noe vi aldri hadde gjort før. Nemlig å gå i ishallen i Haugesund. Jeg og noen venner hadde snakket om det tidligere i julen, men da var det stengt. Så da tok vi like greit hele gjengen med oss en tur på isen i dag. Jeg som så og si aldri har stått på skøyter før.. Overraskende nok fikk jeg det til, til slutt. Da var det kjekt! Men gjett en gang hvem som føk bokstavelig talt på trynet i isen rett før vi skulle gå hjem! Jo, det var meg. Langflat lå jeg der mens hele gjengen stod rundt meg og lo seg nærmest ihjel. Stakkar fingeren min, blir nok ganske blå i morgen skal vi tro smerten jeg har. Tina var litt usikker hun også, men kom seg kjapt utpå og ble ganske flink på bare disse timene vi var her. Mannfolka våre klarte seg best, denne gangen. Dette var gøy, og jeg vil absolutt tilbake! Greie priser var det også. Så om dere er i Haugesund en gang, kan jeg anbefale dere å ta dere en tur innom ishallen vår. Og er du litt bambi, som meg, så er det bare øvelse som gjør mester! 


God morgen! Ettersom jeg har levert inn mobilen min til reparasjon, så hadde jeg ikke alarm til å stå opp i dag. Hadde egentlig tenkt meg på morgentrening, men jeg sov meg rett gjennom timen. Bokstavlig talt. 

Planen min i dag er å rydde videre på kjøkkenet. Jeg har ett ganske lite kjøkken med begrenset plass til utstyr, så jeg må tenke taktisk når jeg plasserer ting for å få plass til alt. Har så veldig lyst til å vise dere hele leiligheten i ett innlegg. Gjerne i en bloggvideo, men jeg har aldri laget video før. Vet ikke om jeg får det til, men det er gjerne verdt ett forsøk. Men først må jeg rydde alt og gjøre det litt fint. Leiligheten er ett slags evig prosjekt for meg. Jeg elsker å pynte og dille med alt. Men så er det alltid noe å sette fingrene i også. Jeg har noen tanker om hva jeg skal pynte med på denne årstiden, og det skal jeg selvfølgelig vise dere når jeg har fått alt i hus. Nå står hunden og tripper ved døra, så jeg skal ut og gå en tur med henne og finne litt materialer jeg skal bruke til å pynte med. Vi blogges 


Dette er en dag som jeg normalt har mange planer for! Mandag er typisk dag for meg hvor jeg gjør så mye ærender jeg bare kan fylle dagen med, slik at resten av uken blir litt mindre stressende. Klokken er akkurat bikket 12 i skrivende stund, og jeg sitter og slapper av på sofaen mens jeg venter på de sunne rundstykkene som ligger og steker seg inni ovnen. Klokken 10 var jeg på trening, og etterpå handlet jeg ingredienser for å bake gode og sunne rundstykker som jeg kan kose meg med etterpå. Aldri har jeg vært så gira på å lære meg å lage og bake sunne matvarer fra bunn av. Gleder meg til å smake disse, og oppskriften får dere selvsagt om dere blar litt lenger ned ♥

INGREDIENSER

2 Egg 

250 g Cottage Cheese

250 g Havregryn (Eller ca. 6 dl)

1-2 ts bakepulver

Litt Salt (Hvis du vil)

 

Sett ovnen på 200 grader. Legg alt av ingredienser oppi en bakebolle. For å blande alt godt sammen kan du bruke en kjøkken mikser først for å blande alt godt. Deretter bruker du en stavmikser for å mose alt sammen. Bruk denne til du får en fast og fin deig. Rull deigen til ca. 6 rundstykker, og legg dem på ett stekebrett. Gjerne press dem litt ned, slik at de får en flat side. Stek dem så på midterste rille i ovnen, ca. 20 minutter. Steketiden varierer litt ettersom hvor store rundstykker du har laget. Følg med på dem under steketiden.Nå har jeg smakt på dem, og jeg kan si de ble vellykket! Smaker helt herlig med smør og hvitost. Så disse må du bare prøve å lage! Oppskriften er laget for ca.6-8 rundstykker. Altså ett helt, sunt måltid til hele familien! Og det tar knapt 30 minutter inkludert steketid. Lykke til 
I dag har det vært en herlig søndag. Faktisk. 

Jeg var ute med venninnene mine Tina og Lene i går. Lene hadde bursdag, så det ble en liten feiring for henne før vi stakk en liten tur på byen. Der ble vi splittet, men jeg og Tina gikk sammen på samme utested. Vi koste oss skikkelig, tok oss helt ut og bare danset til vi fikk kramper i beina! Det var såå gøy!

Jeg hadde forventet at jeg skulle ligge slakt ut på benken i dag, men der tok jeg feil. Jeg fikk skikkelig for meg at i dag skulle jeg vaske, rydde og ommøblere i leiligheten. Jeg fikk selvfølgelig typen med meg, så vi fikk gjort unna masse husvask! Helt til han tok beina fatt og rømte til kompisen, så da har jeg kost meg med Kira ute i snøen imens. For snøen har endelig kommet til Haugesund! Den er nok neppe kommet for å bli, så vi må bare benytte sjansen mens vi har den. 


 

Merkelig hvordan folk snur med en gang det blir ett nytt år. Jeg var på treningssenteret i går, og det er første gang jeg har sett så mange i styrkesalen. Alle tredemøllene var opptatt. Nesten. Folk ser på 1. Januar som en slags ny sjanse. Jeg gjør det selv, ærlig skal jeg innrømme det! Alltid fra 1. Januar prøver jeg å holde det nye året så perfekt som mulig! Det er så klart umulig. Det vil alltid komme nedturer en gang i blant. Men hittil har jeg ingenting å sette fingeren på. Vi er bare kommet til 8ende dagen i dette året, men her er ting som har gjort meg glad til nå.  Jeg har fått blogg motivasjonen tilbake, og har blogget regelmessig siden starten på året.

 Jeg er fokusert på treningen. 100%.

 Hunden min, Kira. Får meg alltid i godt humør!

 Jeg tør å lage nye middagsretter, smake på nye ting og utforske selv på kjøkkenet

 ♥ Jeg lærer meg å følge sunne oppskrifter

 Jeg har noen få, men gode venner, som jeg ikke ville byttet mot noenting i verden

 Å snakke om sommerplanene  

  Å glede meg til hyttetur med venner, familie og kjæresten i vinter

 
Det viktigste rundt meg er familien min. Og jeg er så heldig at i dag har jeg to familier. En med mamma, pappa og brødrene mine. Og en med Andreas og Kira. Skjer det noe med dem så vet jeg ikke hva jeg gjør. Jeg husker jeg drømte en gang at huset vårt brant ned og vi kunne ikke finne pappa igjen. Jeg våknet opp skjelven og svett og det tok litt tid før jeg skjønte at alt var en drøm. 

Tidligere har jeg snakket om å skaffe meg forsikring på Kira, hunden min, men jeg kom aldri så langt. Nå har jeg bestemt meg for å skaffe det, og vil jo helst ha den beste forsikringen som finnes. Om det skjer noe med henne vil jeg ha mulighet til å redde henne uansett hva! Og med en god forsikring kommer jeg ganske langt. Men hvilken forsikring bør jeg velge? Noen som har noen tips? Jeg har selv hørt mye om Agria Dyreforsikring. Jeg hadde Agria da jeg hadde hest, men syntes ikke den dekket noe særlig av det den burde gjøre. De fant liksom på så mange unnskyldninger da det kom til hva de skulle dekke og hva jeg skulle betale selv ved sykdom. Men kanskje det er litt annerledes med hunder, jeg vet ikke? Derfor håpet jeg på at noen av dere kunne komme med tips og råd til meg for hva jeg bør velge og hvilke forsikringer jeg bør holde meg unna? 


Jeg hadde en fin jul i 2015. Første gang i livet mitt at jeg ikke feiret sammen med familien min, men det er greit. Pappa var bortreist, broren min var bortreist. Og siden jeg og typen tenkte vi skulle bytte på å feire annenhver jul hos hans familie og min, så fikk vi klarsignal fra mamma at i år kunne jeg være med hans familie. Så kan vi være samlet hele gjengen neste år - altså i år. 

Jeg hadde ikke særlig julestemning tidligere i desember. Men det kom seg da lukten av pinnekjøtt kom frem og med det flotte treet mor og far til Andreas hadde i stua med alle pakkene under. Sykt mye pakker, og vi var kun 6 stykker. Jeg fikk veldig mye fint i år, og jeg er super fornøyd med hele feiringen. 

Jeg fikk to av de populære lyshusene til Kahler serien. Jeg fikk også to stk vaffeljern, som jeg byttet mot ett dobbelt jern. 

  

Av kjæresten fikk jeg ett kamera som jeg har ønsket meg lenge!Jeg hadde bursdag rett før jul, den 21. desember. Og til bursdagen min fikk jeg pc av kjæresten. Så med både nytt kamera og pc blir det nok ett bra bloggeår med fine og klare bilder og skrive på en pc som ikke går meg på nervene hver gang den ikke vil starte. 

 

Utenom dette fikk jeg litt klær, interiør, kopper med søte ugler på. Jeg synes det er kjempekjekt å få ting, men synes faktisk å gi er mye kjekkere! I år ville jeg gi litt opplevelser til folk, Mamma og pappa fikk blant annet kinobilletter. Det samme fikk tante og typen hennes. Mor og far til Andreas fikk invitasjon til weekend tur på hytta vår i Sauda. De har aldri hilst på foreldrene mine, så jeg tenkte det kunne være en fin måte å bli kjent på, alle sammen. Planen er å stå på slalom, gå på langrennski, lage god mat og gjerne spille brettspill på kvelden. Dette er noe jeg ser frem til i vinter, og det er mye jeg ser frem til i år! Jeg kan ikke annet enn å glede meg!
Jeg ønsker å gi bloggen min ett helt nytt 2016-look. Og derfor ser jeg etter noen som kan lage ett bloggdesign for meg. Og det skal se nokså likt ut som bildet under. Jeg er blitt helt forelsket i dette designet. Det ser så classy ut og elegant, og det er slik jeg ønsker at bloggen min skal se ut! Hvis ikke kan dere gjerne tipse meg om det fins noen der ute som kunne laget det. Jeg har bladd opp og ned på google, sjekket forskjellige linker og bilder, men det er dette jeg vil ha. Så hvis det er mulig, vil jeg helst ikke gå glipp av sjansen. Kommenter her i innlegget om du kan lage, eller vet om noen som kan lage dette for meg. Kan også betale en liten slant for arbeidet! 
Så ikke dette godt ut? Varme baguetter med fyll. Jeg ba om oppskriften fra mamma og lagde dette til meg selv i går. Veldig kjapt og enkelt! Passer perfekt til lunsj, middag og kvelds. Uansett måltid egentlig. Du tar bare en pakke rømme, en pakke majones, blander disse to sammen i en bolle. Kok 5 eller 6 hardkokte egg, og skjær opp 2 bokser skinke i små terninger. Bland disse oppi med majonesen og rømmen. Gjerne ha oppi purre, paprika eller annet godt du vil ha. Krydre med salt og gjerne pepper hvis du vil. Del baguettene og spre to store skjeer med fyllet oppi baguetten. Strø på med ost på toppen og stek i noen minutter til baguettene er gyldne og osten er smeltet. Jeg setter alltid ovnen på 200 grader, da går det ikke så lang tid til dem er ferdig, heh! Server med en grønn salat ved siden av og ett godt glass med eplejuice! Det smaker vidunderlig!

Blandingen skal se slik ut når du har blandet alle ingrediensene godt sammen. Smaker lekkert!
Godt nyttår alle sammen! Hadde dere en fin feiring? Det er så deilig å begynne på ett nytt år. Som å starte med blanke ark. Har dere noen nyttårs forsett forresten? Det har jeg! Som vanlig er det selvfølgelig trening som står øverst på listen. Vi har en liten plan om å reise til syden i sommer, og da er det greit å få kroppen i form til den tid. Jeg har vært skikkelig slappfisk de siste månedene. Null motivasjon, null selvdisiplin, null trening. Men nå kjenner jeg meg klar til å komme tilbake til treningssenteret! Det neste på lista er å spise mer varierende middagsretter. Vi har vært fæle med å nøye oss med hjemmelaget pizza, taco og pommes frites, og jeg kan ikke beskrive hvor lei jeg er av all den maten. Nummer 3 på lista er å bli flinkere til å oppdatere bloggen! Jeg har ofte sittet og tenkt på at jeg vil skrive ett innlegg og to, men det ble liksom aldri noe av. Lite motivasjon kanskje, men jeg elsker å skrive så bloggen skal fortsette! Jeg fikk jo nytt kamera til jul av kjæresten, så bare det er jo en enorm lettelse! Med ett skikkelig kamera kan jeg vise frem skikkelige bilder fremfor de dårlige kamerabildene fra mobilen. Så, dette er altså noe av det jeg skal fokusere på i 2016. Håper dette blir ett supert år! Jeg trenger det, virkelig. 

Her har jeg forberedt meg på året som skal få meg i bedre form! Jeg har laget en kalender for hele året, med motiverende bilder og sitater. For hver dag jeg trener skal jeg skrive det ned på datoen, og når måneden er over skal jeg ta nye sjekk og se hvor mye jeg har forbedret meg. 

Dette er min nyttårsgave til meg selv i år. Nytt lysfat, med to stearinlysholdere og en fin blomstervase. Jeg har lenge holdt på å fornye litt her hjemme, og snart kan jeg si meg helt 100% fornøyd. I løpet av det siste året har jeg gått fra å ha masse rosa dill, falske blomster og pyntefigurer i alle slags farger til en litt mer nøytral men classy stil. Nå gleder jeg meg bare til vi kan kjøpe vårt eget hus! 

Hvordan har starten på 2016 vært for deg? :-)


Ditt navn her
Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Januar 2018 · Desember 2017 · November 2017 · Oktober 2017 · September 2017 · August 2017 · Juli 2017 · Juni 2017 · Mai 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Januar 2017 · Desember 2016 · November 2016 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015Kategorier


· BloggSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.