Karamellkake

På mandag lagde jeg en helt nydelig karamellkake! Ja, denne jenta vet hvordan hun kan kose seg selv om trening og kothold står i senter. Dette er en av de kakene jeg er blitt mest fornøyd med. Denne ble faktisk helt perfekt! Smaken, utseende, konsistensen. Alt er som det skal være. Med andre ord – en veldig enkel kake å lage. Og sikkert veldig populær i familieselskaper! Under kan dere lese oppskriften ♥

Ingredienser:

 3 egg
 6 dl sukker
 6 ss karamellsaus (f.eks. Freia karamelltopping)
 8 dl hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
 3 ts vaniljesukker
 225 g smør
♥ 3 dl melk

Glasur:
 100 g smør
 1 ts kaffepulver
♥ 3 ss kokende vann
 3 ts karamellsaus (f.eks. Freia karamelltopping)
♥ 3 ts vaniljesukker
 300 g melis

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland karamellsausen i eggedosisen. Smelt smøret og bland kald melk i smøret, slik at smørmelken blir lunken. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Ha smørmelken og det tørre vekselvis i eggedosisen og rør deigen jevn.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30×40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken. Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Rør ut kaffepulver i kokende vann og ha i smøret. Rør så inn karamellsaus. Bland til slutt i vaniljesukker og melis.

La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens. Bre den så over kaken med en smørekniv eller slikkepott og la kaken stå i romtemperatur til glasuren har stivnet litt. Del kaken opp i firkanter.

Tips

Rør godt i glasuren, gjerne over svak varme, slik at alle melisklumper smelter og glasuren blir helt blank og glatt.

Mange pleier å bre glasuren over varm kake, slik at glasuren trekker litt inn i kaken. Det er en smaksak. Personlig foretrekker jeg å bruke avkjølt kake og glasur som har stått en stund i kjøleskapet. Du får da et litt tykkere lag glasur og jeg synes også at glasuren blir letter å bre over kaken når den har en tykkere konsistens.

Kaken holder seg myk lenge og er også flott å fryse ned!

PS: Du kan også strø Daimkuler eller Daimstrøssel på toppen av den glaserte kaken. Jeg hadde ikke det tilgjengelig, så derfor ble det fargestrø. Men nydelig ble den uansett!

4 kommentarer

Siste innlegg