Hjemmelagede Wienerbrød

Jeg fikk så himla lyst til å bake i går! Og selvfølgelig skulle det være noe jeg aldri hadde bakt før. Wienerbrød med vaniljekrem og melis! Ikke særlig sunt nei, men heldigvis har jeg en mann som likte dem veldig godt og kan sørge for at de blir fort spist opp før jeg blir fristet alt for mye til å overspise. Disse var veldig enkle å lage. Du kjøper bare en pakke Butterdeig (Smørdeig) og kjevler ut hver plate til ca. dobbel størrelse. Del hver plate i 2. Ta en firkant og legg den på bakepapirkledt stekebrett. Brett inn hjørnene i midten og klem litt slik at de fester seg. Ta en god klatt med vaniljekrem og legg dem i midten. Gjør det samme med resten av deigen. Stek i 200 grader i 15-18 minutter eller til de er gyllen brune. Avkjøl på rist og avslutt med melis. Vent til de er helt avkjølte før du tar melis på! Ikke gjør som meg, som var litt utålmodig og endte opp med en ganske rennende melis som havnet mer på stekebrettet enn på bakverket. Lag glasuren ved å blande vann og melis til en tykk konsistens. Namm! 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg